Brickos

Qytetar të Drenicës nuk kanë lejuar të hyjë në Prekaz një autobus me qytetar nga Serbia që po shëtiste nëpër Kosovë

Të indinjuar me mënyrën e trajtimit dhe mos kërkimin e faljes për krimet e kryera në Prekaz, Drenicë dhe anekënd Kosovës nga Serbia, një grup i qytetarëve të komunës së Skenderajt, nuk kanë lejuar të hyjë në vendlindjen e komandantit legjendar të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, në Prekaz, një autobus me serb nga Serbia që po shëtiste nëpër Kosovë. Qytetarët e revoltuar i kanë thënë Policisë së Kosovës se nuk do të largohen nga rruga derisa të kthehen mbrapa student serb. Tifozët e klubit të Drenicës “Shqiponjat e Zeza”, të mbështetur edhe nga disa qytetarë, po qëndrojnë në rrugë dhe kanë theksuar se këmba e studentëve serbë nuk do të shkelë në Prekaz.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Asociacionit të Komunave të Kosovës, Sazan Ibrahimi është cituar të ketë deklaruar se komunat e Kosovës përkundër sfidave nga niveli qendror, kanë arritur të shpenzojnë 75 për qind të mjeteve të destinuara për investime kapitale. Ai ka thënë me këtë rast se viti 2024 do të jetë një ndër vitet me sfiduese për nivelin lokal sa i përket investimeve të reja kapitale, kjo pasi Parlamenti i Kosovës nuk ka marr parasysh fare propozimet e komunave për projekte të reja kur ka votuar buxhetin për vitin 2024, që sipas tij, do të ndikonin në zhvillimin ekonomik lokal. Përkundër sfidave që janë ballafaquar komunat në vitin 2023, sa i përket shpenzimeve në investime kapitale komunat kanë rezultate të jashtëzakonshme dhe nëse i krahasojmë me investimet kapitale të shpenzuara nga niveli qendror diferenca është dyshifrore mes nivelit lokal edhe nivelit qendror. Kjo do të thotë që komunat kanë punuar mirë, gjithashtu planifikimet buxhetore i kanë hartuar me seriozitetin më të madh të mundur por edhe zbatimi i tyre përkundër sfidave që janë shkaktuar nga niveli qendror, do të thotë jo vetëm nga ministrit por edhe nga institucionet e nivelit qendror, komunat kanë arritur që të bëjnë shpenzimet të mjeteve për investime kapitale me përqindje jashtëzakonisht të mirë, ka thënë mes tjerash Sazan Ibrahimi.

Ibrahimi: Nga zbatimi i kontratës kolektive po dëmtohen komunat

Drejtori ekzekutiv i Asociacionit të Komunave të Kosovës, Sazan Ibrahimi ka tërhequr vërejtjen se nga …