O’ Connell

Ribashkimi i Kosovës me Shqipërinë tingëllon si kërcënim, thotë ambasadori anglez Ruari O’ Conell

Duke komentuar dëshirën e natyrshme të qytetarëve shqiptar që kanë për ideal ribashkimin e Kosovës me Shqipërinë, ambasadori i Britanisë së Madhe, Ruari O’Connell ka treguar se nuk i pëlqen një ide e tillë, pasi sipas tij, ideja për bashkim të Kosovës me Shqipërinë është kërcënim. Kosova ka kërkuar pavarësinë e saj. Bashkësia ndërkombëtare e ka njohur shtetësinë e Kosovës në bazë të planit të Ahtisaarit, i cili përjashton bashkimin me Shqipërinë. Dhe të them të drejtën kur dëgjoj të thuhet se në Ballkan do të ketë stabilitet vetëm nëse bashkohet Kosova me Shqipërinë, tingëllon si kërcënim, ka nënvizuar ambasadori i Britanisë së Madhe, Ruari O’Connell, në adresën e tij elektronike.

Kontrolloni gjithashtu

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobishme

Parlamenti Evropian: Besueshmëria e BE-së po dëmtohet nga mungesa e suksesit në dialogun ndërmjet Kosovës e Serbisë

Parlamenti Evropian në rezolutën  që e miratoi të enjten, konstaton se besueshmëria e Bashkimit Evropian …