Ruzhdi Jashari

Ruzhdi Jashari: 15 Janari ishte kulmi i kthesës, ku Enveri bashkë me 8 bashkëluftëtarë të tjerë u bënë themel i fortë i lirisë

(Me rastin e ngritjes sȅ PLLAKES PȄRKUJTIMORE TȄ ENVER (HYZRI) RASHITIT)

E nderuara Familje e DȄSHMORIT, tȅ ENVERIT

I nderuar ISAK RASHITI-PLAKU, vlla i dȅshmorit dhe VETERAN I LUFTȄS SȄ LAVDISHME TȄ UҪK-sȅ

Tȅ nderuar familjarȅ tȅ DȄSHMORȄVE, INVALID, VETERAN dhe gjithȅ Ju tȅ pranishȅm, sot jemi nȅ inaugurimin e Pllakȅs Pȅrkujtimore, tȅ Dȅshmorit tȅ Luftȅs sȅ Ushtrisȅ Ҫlirimtare tȅ Kosovȅs. Pȅr shokun tonȅ ENVER HYZRI Rashitin, i rȅnȅ mȅ 15 Janar (nȅ moshȅn 25 vjeçare) nȅ EPOPEN e Reçakut, nȅ luftȅn e pabarabart nȅ mes tȅ ushtrisȅ e policisȅ serbe, e cila pȅrmes formave tȅ ndryshme, ndihmohej hapur e fshehur edhe nga RUSIA!

Para se Enveri, alias VELI, tȅ radhitej nȅ frontin e lirisȅ, nȅ luftȅn e UҪK-sȅ, nȅ pikȅn e Rancȅs tȅ Komanduar e themeluar nga Isak Musliu – Qerqizi, ishte bashkangjitur edhe ISAK RASHITI-Plaki, vȅllau i madh i VELIT. Isak Rashiti e kishte lȅnȅ punȅn dhe jetȅn komode nȅ Zvicer, sepse e dinte se liria donte sakrifica, liria kȅrkonte flijime. Ky pȅrkushtim dhe kjo frymȅ n`familjen Rashiti, e kishte mbȅshtetjen e fuqishme, ku tȅ gjithȅ ishin tȅ gatshȅm nȅ rreshtim pȅrkrah luftȅs pȅr liri!

Keshtu, Enveri me vullnet e pȅrkushtim i bashkangjitet luftȅs sȅ UҪK-sȅ, duke kryer me nder e respekt tȅ gjitha detyrat qȅ i jepeshin nga Komanda e Reçakut, nȅ krye me Afet Bilallin – Kumandant Qopa. Veli kreu punȅ tȅ ndryshme qȅ nga Logjistika, Istikamet e deri te Korieri dhe ramja nȅ ISTIKAME TE LIVADHI I SHERIFIT mbi Reçak. Veli ishte i qetȅ, fjalȅpak, i disciplinuar dhe mbi tȅ gjitha ushtar shembullorȅ.

15 Janari ishte kulmi i ktheses, ku Enveri bashk me 8 shokȅ tȅ tjerȅ u bȅnȅ themel i fortȅ i lirisȅ. Kjo ngjarje e madhe e KOMBIT ton, e sakrificȅs sȅ 42 martirȅve, dhe gjaku i virgjȅr i tyre, ngriti mbare opinionin brenda e jasht vendit nȅ kȅmbȅ, pȅr tȅ drejtat tona universale tȅ lirisȅ! Kȅtu, mbi gjakun e Enverit dhe tȅ gjithȅ Reçakaseve tȅ rȅnȅ, ngritet Ramhuja dhe Intervenimi i NATO-sȅ. Rrȅnjȅt e Lirisȅ sonȅ janȅ nȅ gjakun e pastȅr, nȅ Prekazin HEROIK dhe Jasharajt, nȅ tȅ gjitha lulet dhe lisat e lirisȅ, anȅ e mban vendit tonȅ. Ky zbulim i plakȅs, sot po lidhet me flijimin e madh te Datave 5, 6, 7 Mars tȅ Familjes Legjendare dhe Komandantit Adem Jashari.

Qindra e mijȅra dȅshmor, janȅ deviza e jonȅ e lirisȅ, janȅ shenjȅtria e kombit tonȅ, ku nuk lejon abuzime, nuk lejon kriminalitet e nepotizma.

Enveri, ra dȅshmor, 3 dit pasi i kishte lindi femiu i par, (11 Janar 99) dhe i vetȅm BLERINA, qȅ do ta trashigon me nderȅ e respekt babain qȅ nuk e pau kurr, e as nuk ia preku plaget e lirisȅ. As Enveri nuk do ta shihte frytin e trashigimisȅ sȅ tij, as pȅr ta pȅrqafuar e as per ndonjȅ amanet, megjithate sot, bija e dȅshmorit BLERINA, mbi supe, ka dy dekada jete, dhe mallȅngjimi, pȅr babain ENVERIN.

Enveri me 15 JANAR hyri nȅ altarin e lirisȅ.

Ndȅrsa, familja do tȅ jetojnȅ me nderȅ e sakrifca, me punȅ tȅ ndryshme krahu, jo edhe aq tȅ perfiȅllur, e tȅ perkrahur sa e si duhet, nga sistemi e strukturat e shtetit pȅr tȅ cilat u flijuan!

  Kȅtu nȅ shenjȅ respekti, pran kȅsaj PLLAKE kujtimi, jemi tubuar bashkȅ, pa ideologji, pa anȅsi, pa tituj e nȅntituj, por si bashkȅluftarȅ e qytetarȅ, pa dallim, pȅr tȅ nderuar kujtimin pȅr ty Enver, por njȅherit pȅr tȅ nxjerr mesazhin e qartȅ, kudo qȅ jemi, qȅ fuqishȅm dhe tȅ palkundur, tȅ themi se; drejtȅsia, liria dhe pavarȅsia e JONȄ, janȅ nȅ kundȅrshtim tȅ plotȅ me abuzimin, korrupsionin, kriminalitetin ekonomik dhe nepotizmin, pa marrȅ parasysh se ku ndodhȅ dhe, nga kush vjen; ȅshtȅ i huaj, nuk ȅshtȅ i Dȅshmorȅve dhe Ushtarȅve tȅ Lirisȅ. Prandaj, ne kemi amanetin Tuaj, qȅ ta luftojme pakompromis, kȅtȅ fatkeqȅsi, qȅ Ju ENVER tȅ pushoni qetȅ nȅ tokȅn e Kosovȅ sonȅ tȅ dashur, nȅ Reçakun e Historisȅ. Nȅ kȅtȅ rrugȅ tȅ shtruar prej Jush tȅ BETIMIT TȄ UҪK-sȅ; si ushtarȅ e si popull, ishim tȅ betuar, dje, dhe jemi pȅr jetȅ e motȅ!

LAVDI Enverit dhe Reçakut tȅ Historisȅ e Lavdisȅ!

LAVDI tȅ gjithȅ Dȅshmorȅve tȅ rȅnȅ pȅr LIRI!

Kontrolloni gjithashtu

BDI: Mbështesim dhe kërkojmë mbylljen e menjëhershme dhe të tërësishme të kazinove dhe bastoreve

Një nga përcaktimet programore të Bashkimit Demokratik për Integrim është mbyllja e tërësishme e të …