Sadik Halitjaha

Sadik Halitjaha: Sa ma shumë që pastrohen atdheu e populli, pakësohen e shuhen edhe mbeturinat

Të nderuar çlirimtarë e çlirimtare!

Karakteri, ndjeshmëria,

Dhimbja, vlerësimi!

Për sojin sorollatësh nuk do te kishte kurrë dhimbjen,

Respektin dhe vlerësimin as për anëtaret e familjes, për prindërit, as për gruan e fëmijët!

Ky lloji i harroi te gjitha i la dhe iku, vetëm për veten e vet dhe nuk e ktheu kokën mbrapa, për të pa se si i digjej shtëpia!

Sikur se mund të i digjeshin në at zjarr prindër e pa fuqishëm e te lodhur në moshë!

Si kur se mundej të i dhunohej gruaja motra e fëmijët, nga çetniket, kriminel e barbar!

Ky lloj i qyqarëve as që mendoj se me gjakun e fëmijëve te tyre i mbushen gotat dhe ngrenë dolli armiqtë barbar!

Ky soji prape edhe tani do te ikte, vetëm për veten e ti!

Te gjitha do të i linin pa menduar fare!

Për ketë lloj atdhe asht ku ai flenë e han!

Liri asht, ku ka me hëngër me i shfry epshet me vjedh e përfitua!

Mjerisht kësi lloji ma shumë kem në vendin tonë,

se sa luftëtar qe vdesin për atdhe, që vdesin për pronën e familjen e tyre!

Ata qe flijohen për fëmijët e familjen e tyre dhe për të tjerët, për popull!

Njeri i vërtet është ai qe ndien dhimbje për te tjerët, dhe bën mirë për te përgjithshmen!

Prandaj për sojin qe mohojnë ç’do gjë me vlerë ata vet janë te vet mohuar janë kufoma të gjalla!

Si të tillë as nuk barazohen në dhimbje as par lirin e atdheut barazohen me kafshët!

Këta janë krimba zvarranik ushqim kanë mbeturinat dhe bajgat!

Sa ma shumë që pastrohet atdheu dhe populli nga mbeturinat, atyre ju zvogëlohet mundësia e zhvillimit dhe ju zvogëlohet numri!

Pas shumë shekujve UÇK e ktheu faqen e Lavdisë se këtij populli te robëruar, të poshtuar e te mohuar!

Ky dinjitet kjo vlerë e kthyer beri kthesë te madhe e të përhershme për Shqiptaret dhe për popujt demokrat e te civilizuar! Shërbim te madh UÇK i beri njerizimit e civilizimit, Evropian e Botëror, duke demaskuar barbarit e kolonizatorët shekullor! UÇK i tregoi mundësin e harruar Botes se edhe një popull i pushtuar e i shtypur me shekuj duhet dhe mundet te çlirohet të jetoj i lirë, pa ja marr lirin e të tjerëve!

Kjo për të ligët e qyqaret edhe sot është e pa besueshme!

Për ziliqaret dhe ata që nuk munden te na shohin me një vlerë të tillë, që e kanë mohuar me shekuj, nuk lan gur pa rrotulluar që ta përbaltin ketë vlerë brilante!

Ne do te ndihemi krenar pa marr parasysh me kanë jetojmë në atdheun e përbashkët dhe ata rreth e rrotull atdheut ton!

Edhe diamantit i gjen vërejtje; Thonë se shkëlqimi i ti verbon!

Kjo kthesë nuk ka te ndalur deri sa ç do gjë merr formën dhe vendin e merituar!

Ky popull që po jetojnë në liri, do te janë me dinjitet, gjeneratat e ardhshme kurrë nuk do ta pranojnë ri kthimin mbrapa!

Lavdi Dëshmoreve, Lavdi UÇK-së.

 

Kontrolloni gjithashtu

Fatmir Graiqevci

Fatmir Graiçevci: Pesë leksione të LNDSH-së për dashurinë për atdheun, kombin, lirinë, bashkimin dhe mirëqenien e tyre

   Njëra nga lëvizjet shembullore përgjatë historisë së kombit tonë në luftën e tij për atdhe, …