Sami Lushtaku

Sami Lushtaku: Serbët në veri gjithmonë kanë qenë të privilegjuar nga Millosheviqi, tani edhe nga Albin Kurti

Njëri nga krerët kryesorë të  PDK, Sami Lushtaku, ka komentuar rreth mundësisë që  Dardan Sejdiu të caktohet për postin e nënkryetarit në komunën e Prishtinës. “Është kryetari Memli Krasniqi edhe kryetari i degës që vendosin, nuk më takon mua të flasë. Dardani është i respektueshëm për mu, sikurse që është edhe për shumë qytetarë, kështu që unë respektin ndaj tij e kam, por nuk besoj që mjafton. Për mua cilin të vendos kryesia(nënkryetar) është i pranueshëm, e sidomos Dardani. Duke folur për proceset aktuale në vend, siç është paralajmërimi për shtrenjtimin e rrymës, Sami Lushtaku hedh akuza të rënda kundër kryeministrit Kurti dhe qeverisë. “Serbët në veri të Mitrovicës gjithmonë kanë qenë të privilegjuar nga sistemi i Millosheviqit, tani edhe nga Albin Kurti. Këto privilegje janë të padrejta  dhe nuk është dashur të bëhen. Unë  jam që të trajtohen minoritetet në këtë rast edhe serbët si qytetarë të Republikës së Kosovës por jo që ata  të mos të paguajnë rrymën, kjo nuk ka kurrfarë kuptimi”, ka thënë  Sami Lushtaku.

Kontrolloni gjithashtu

BSPK-ja ka reaguar ndaj vendimit të ZRRE-së për shtrenjtimin e energjisë elektrike

Përfaqësuesit më të lartë të Federatave Sindikale, anëtare të BSPK-së, nesër mbajnë protesta në Prishtinë

Përfaqësuesit më të lartë të Federatave Sindikale, anëtare të Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të …