kek
mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
MIT
Fillimi / Kultura / Skënder Sadri KAPITI: Pena e shkrimtarëve
Skënder S. Kapiti

Skënder Sadri KAPITI: Pena e shkrimtarëve

Shkrimtarët përjetsojnë kohën e historinë

 

Janë meteorë , guximtarët më të mëdhenj ,

Që mposhtin injorancën e fanatizmin

Por edhe  indiferencën, heshtjen dhe frikën !

U japin njerëzve ushqimin,

Dhe dashurinë për natyrën e jetën.

Pa letërsinë dhe pa leximin e  shkruesve

Bota do të mbetej në terr;

Pa penën e shkrimtarëve dhe të dijetarëve ,

 

Përvoja, dituria e shkenca,

Dhe  zhvillimi do të ishin në prapambetje.

Pena e shkrimtarëvë është që kur lindi shkrimi

Ajo ruan kujtesën njerzore nga harresa,

 

Pena e shkrimtarëve i bën ata ,

Poetë, dijetarë dhe filozofë.

 

Pena e shkruesve mendimtarë , çprangos lirinë,

Shpengon arsyen dhe liron guximin intelektual,

Ajo u mundëson njerëzve  që lexojnë

Ta njohin diversitetin duke e përjetuar në të  gjithë botën!

 

Durrës, 11 Maj 2019

Kontrolloni gjithashtu

Eriola Azizolli: Drama klasike japoneze, Noh magjeps publikun në Qendrën Kulturore të Katedrales Orthodokse

Eriola Azizolli: Drama klasike japoneze, Noh magjeps publikun në Qendrën Kulturore të Katedrales Orthodokse

“Manteli me pupla” dhe  “Merimanga e tokës”  ishin dy pjesët e interpretuara mbrëmjen e së ...