Sot do të mblidhet Këshilli i Sigurimit i OKB-së për të diskutuar lidhur me Afganistanin, pasi talebanët morën pushtetin

Sot në KS të OKB-së mbahet votimi përcaktues për postin e Sekretarit të Përgjithshëm

Sot në Këshillin e Sigurimit të Organizatës së Kombeve të Bashkuara mbahet votimi përcaktues për kandidatin i cili pritet të jetë sekretar i përgjithshëm i ardhshëm i OKB-së. Votimi i gjashtë,  sekret i 15 anëtarëve të Këshillit të Sigurimit, do të sinjalizojë nëse ish-kryeministri i Portugalisë, Antonio Guterres, do të jetë sekretar i ardhshëm. Guterres është kandidati kryesor pas pesë votimeve të deritashme me dyer të mbyllura në Këshillin e Sigurimit. Këshilli i Sigurimit i OKB-së synon arritjen e konsensusit për zëvendësin e sekretarit të përgjithshëm, Ban Ki-moon, të cilit në fund të këtij viti i kalon mandati i dytë pesëvjeçar. Ndër kandidatët është edhe serbi,  Vuk Jeremiq por nuk ka gjasa që atij  t’ i besohet ky post me shumë rëndësi për kombet dhe shtetet e botës.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj: AAK po rritet në Gjermani, jemi bashkë në përkushtimin tonë për ta orientuar vendin drejt zhvillimit

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka theksuar rëndësinë e bashkatdhetarëve në çdo proces për të …