Enver Tali

Sot në Prishtinë varroset trupi i veprimtarit, Enver Tali

Sot në Prishtinë varroset trupi i veprimtarit të njohur, Enver Tali. I ndjeri  ka qenë autoritet i dalluar i çështjes kombëtare shqiptare. Ishte mësimdhënës dhe edukator meritor i brezit të ri, ndërsa për veprimtari të organizuar atdhetare, në Komitetin Revolucionar për Bashkimin e Trojeve Shqiptare në Jugosllavi – me Shqipërinë, së bashku me Kadri Halimin e Ali Aliun dhe shumë të tjerë, u burgos dhe u dënua 5 vjet burg të rëndë.  Varrimi i të ndjerit bëhet sot në Prishtinë.

Paraprakisht  prej orës 16.30 – 17.00 – mbahen homazhe në ambientet e Institutit Albanologjik të Prishtinë. Prej 17.00 – 17.30 – mbledhje komemorative, po në sallën  e Institutit. Në orën 17.30 në Dragodan, do të kryhet  ceremonia e varrimit.

Kontrolloni gjithashtu

Zgjim Hyseni: Kurti nuk do të pranojë një koalicion me PDK-në me një rezultat të ulët të votave

Zgjim Hyseni nga PSD, deklaroi se kryeministri Albin Kurti, edhe gjatë kohës kur ishte në …