Bekim Çollaku

Çollaku detyrohet të pranojë se BE-ja kushtëzoi liberalizimin e vizave për shqiptarët e Kosovës

Ministri i Integrimeve Evropiane, Bekim Çollaku është detyruar të pranojë se marrëveshja e Demarkacionit me Malin e Zi, është shndërruar në kusht të Bashkimit Evropian për liberalizimin e vizave me Kosovën, edhe pse kohë më parë kishte deklaruar të kundërtën. Ai ka shtuar më tutje se mos ratifikimi do të rrezikonte liberalizimin e vizave. Ekspertë të ndryshëm  të hartave kanë tërhequr vërejtjen se gjatë procesit të demarkacionit me Malin e Zi, Kosova ka humbur rreth 8 mijë hektarë tokë dhe se ka humbur pjesë të territorit të saj me rëndësi të veçantë. Marrëveshja për demarkacionin me Malin e Zi është kundërshtuar nga partitë opozitare ndërkohë që ka filluar të kundërshtohet edhe nga disa deputetë të PDK-së.

Kontrolloni gjithashtu

Don Agim Qerkini: Shqiptarët janë dëshmi e tolerancës dhe mirëqenies

Famullitari katolik Don Agim Qerkini ka vizituar Bashkësinë Islame të Kosovës nga ku ka uruar …