Sot, në Shkodër u mbajt Konferenca Shkencore: “ Kultura mesjetare në hapësirat arbërore”

Sot, në Shkodër u mbajt Konferenca Shkencore: “ Kultura mesjetare në hapësirat arbërore” , organizuar nga Instituti i Historisë – Tiranë, në bashkëpunim me Institutin e Historisë “Ali Hadri” – Prishtinë.
Nga Instituti i Historisë “Ali Hadri” – Prishtinë, me kumtesa u paraqitën:
• Gjon Berisha, Latiniteti kishtar në Kosovë nën hijen e perandorëve bizantin. Rasti I Justinianit I dhe i Manuel Komnenit.
• Bedri Muhadri, Aspekte të ortodoksisë në qytetin e Prizrenit në Mesjetë.
• Teuta Shala-Peli, Doganat në Drisht gjatë shekujve XIII-XV, roli dhe rëndësia e tyre.

Kontrolloni gjithashtu

Sot bëhen 19 vjet nga çlirimi i Kosovës dhe hyrja e forcave paqeruajtese të NATO-s

Qendra Presidenciale Clinton përkujton 25 vjetorin e Çlirimit të Kosovës

Qendra Presidenciale Clinton ka përkujtuar 25 vjetorin e çlirimit të Kosovës. Kjo qendër, e cila …