KEK
Fillimi / Lajmet / Stoltenberg: NATO mbështet zhvillimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës, por vetëm në mandatin e saj civil
Stoltenberg: NATO mbështet zhvillimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës, por vetëm në mandatin e saj civi

Stoltenberg: NATO mbështet zhvillimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës, por vetëm në mandatin e saj civil

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-së, Jens Stoltenberg, ka deklaruar se zhvillimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës, e sheh dhe e pranon vetëm në mandatin e vet origjinal, si forcë civile. “Që nga dhjetori i vitit 2017, e kam bërë të qartë se kjo lëvizje, ishte në kohë të gabuar dhe që vendimi është marrë kundër këshillës që ka dhënë NATO. NATO vazhdon që ta mbështesë zhvillimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës nën mandatin e saj origjinal, përkatësisht atë të një force të mbrojtjes civile”, është shprehur Stolternberg. “Me ndryshimin e mandatit Këshilli Atlantik i Veriut është duke rishqyrtuar nivelin e angazhimit të NATO-s me Forcën e Sigurisë së Kosovës. Diskutimet në mes aleatësh rreth këtij qëllimi janë duke vazhduar”.

Kontrolloni gjithashtu

Ganimete Musliu reagon për grafitet e vendosura në shtëpinë e Adelina Granicë, kjo nuk është kulturë e PDK-së

Ganimete Musliu reagon për grafitet e vendosura në shtëpinë e Adelina Granicës, kjo nuk është kulturë e PDK-së

Deputetja e PDK-së, Ganimete Musliu ka reaguar pas grafiteve në shtëpinë e ish-bashkëpartikates, tani deputete ...