Fillimi / Lajmet / Thaçi: Demostrata e vitit 1981 u shndërrua në vullnet dhe kërkesë gjithëpopullore për Republikën e Kosovës
Kryetari Thaçi: Të gjithë e kemi për obligim moral dhe ligjor ta respektojmë me përpikëri Kushtetutën e Kosovës

Thaçi: Demostrata e vitit 1981 u shndërrua në vullnet dhe kërkesë gjithëpopullore për Republikën e Kosovës

Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi, duke kujtuar demonstratën e 11 marsit të vitit 1981, ka thënë se në këtë ditë filloi një fazë e re historike. Ai ka shkruar se viti 1981 shënoi kthesën përfundimtare të orientimit të kërkesave politike për avancimin e statusit politik të Kosovës. “Pas demonstratave të vitit 1968, që shprehën hapur kërkesën për ngritjen e statusit të Kosovës në nivel të republikës, më 11 mars 1981 filloi një fazë e re historike. Demonstrata e filluar nga studentët e Universitetit të Kosovës u shndërrua në vullnet dhe kërkesë gjithëpopullore për Republikën e Kosovës. Viti 1981 shënon kthesën përfundimtare të orientimit të kërkesave politike për avancimin e statusit politik të Kosovës, që pas përpjekjeve dhe sakrificave u kurorëzua me çlirimin dhe pavarësinë Kosovës”, ka shkruar Thaçi.

Kontrolloni gjithashtu

Behxhet Pacolli: Asgjë dhe askush nuk mund ta dëmtojë Ushtrinë Çliimtare të Kosovës

Behxhet Pacolli: Asgjë dhe askush nuk mund ta dëmtojë Ushtrinë Çliimtare të Kosovës

Kreu i AKR, Behxhet Pacolli, ka dhënë një mesazh të fortë në rrjetet sociale vetëm ...