Teuta Shala: Konferenca Shkencore, “Kosova 1989-1999: Organizimi dhe Qëndresa për Çlirim

Sot, në Prishtinë, me rastin e 25-vjetorit të çlirimit, ka filluar punimet Konferenca Shkencore dy ditore: “Kosova 1989-1999: Organizimi dhe Qëndresa për Çlirim.” Kjo konferencë dy-ditore ka mbledhë 46 studiues nga fusha të ndryshme, të cilët po prezantojnë kumtesat e tyre shkencore. Pjesëmarrësit e konferencës do të eksplorojnë dhe diskutojnë periudhën kritike të historisë së Kosovës, duke analizuar organizimin dhe qëndresën e popullit kosovar gjatë dekadës që çoi në çlirimin e vendit. Kjo ngjarje ofron një platformë të rëndësishme për shkëmbimin e njohurive dhe për thellimin e kuptimit të procesit historik të çlirimit të Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Më 13 korrik 2024, promovohet monografia “Shtëpia me gjak në mure”,  të autorit Afrim Hysenaj

Jeni të ftuar të merrni pjesë në ceremoninë promovuese të monografisë “Shtëpia me gjak në …