Fillimi / Kultura / Veprës tënde lavdi

Veprës tënde lavdi

Më të dashurit tonë, Prof. Dr. Mehdi Polisit


 


Një jetë të tërë nuk u kurseve


Veç për shkencë e dije


Mund e djersë derdhe mbi fletë


Në shtigje diturie.


 


Nuk shteret lumi që rrjedh mbi shtrat


Nuk shuhen dijetarët që derdhin dije e dritë


Ashtu vepra jote madhërohet


Për brezat që ke përcjellë e ke pritë.


 


Nuk kurseve veten për breza rinie


Se deshe sikur Ti, edhe ata të korrin dije


Nuk pranove përkulje as sfida të jetës


Për hir të dijes, atdheut e së drejtës.


 


Ashtu si Samiu që e bëre të flas shqip


Vepra jote për ne forcë e dritë


Enciklopedia e tij sot më e çmuar se kurrë


Ashtu edhe puna jote, na bën me u mburrë.


 


Veprës tënde të çmuar nderime e lavdi


E ne do të kujtojmë, të fortë, ashtu siç ishe Ti


 Mburrja e krenaria, shtigjeve të jetës le të mbetet


Kujtimi për ty asnjëherë nuk do të tretet.


 


Qerimane Polisi


28 maj, 2014


Prishtinë


 


 


 


Agim Vinca


 


Memento mori!


M. Polisit


 


Në Dragodan apo në Dobovjan


Krejt një është:


Tokë, dhe, gurë…


Pak qiell përmbi.


Veç Drini rrjedh atje e këtu jo


Drini im i Zi.


Në Dragodan apo në Dobovjan


Krejt nji…


Memento mori!


 


Prishtinë, 24.05.2014


 


 


 


 

Kontrolloni gjithashtu

Zeqir Bekolli

Zeqir Bekolli: Rrëfime të sinqerta por edhe të trishtueshme nga realiteti në ish-burgjet jugosllave

(Ahmet Qeriqi, “ Burgu”, botim i Radios” Kosova e Lirë”, Prishtinë 2004) Pothuaj të gjithë ...