Vetëvendosje

Vetëvendosja: Në pushtetin lokal të Burimit (ish-Istog) mbretëron korrupsioni, nepotizmi, ndikimi partiak…

Lëvizja Vetëvendosje ka shprehur bindjen se pushteti lokal në Burim, ish-Istog, karakterizohet nga shumë probleme serioze, siç janë korrupsioni, nepotizmi, ndikimi partiak në institucioneve publike dhe sidomos mungesa e transparencës dhe llogaridhënies. Ky subjekt politik, thotë se pushteti i lokal i LDK-së në Istog sikurse ai qendror është shndërruar në një instrument të pushtetarëve për t’u pasuruar dhe për t’i punësuar militantët e partive dhe familjaret e tyre. Lëvizja Vetëvendosje për gjatë këtyre dy viteve që është pjesë e asamblesë Komunale të Istogut ka artikuluar dhe ka ngritur shumë shqetësime e problem të Komunës së Istogut duke u përpjekur për më shumë transparencë e llogaridhënie, për më shumë drejtësi e barazi. Por Pushteti i Haki Rugovës është treguar i papërgjegjshëm përball opozitës në Istog dhe përball qytetarëve dhe interesi publikë të Komunës tonë. Një nga problemet me mungesën e transparencës është edhe menaxhimi i pasurisë publike dhe kontratat e dëmshme në formë anti-ligjore që pushtetit dyshohet që i ka bërë me palët tjera private”, thuhet në komunikatën e Vetëvendosjes.

Kontrolloni gjithashtu

Deminuesit e forcave të KFOR-it, kanë asgjësuar një sasi të dyshimtë të municionit të zbuluar në Mitrovicën e Jugut

Misioni i KFOR-it, në Kosovë ka ndërhyrë për të asgjësuar në mënyrë të sigurt një …