Protesta e veteranëve

Publikimi i listave përfundimtare të kategorive të luftës bëhet brenda këtij muaji

Përveç rreth 26 mijë veteranëve, të cilët kanë qenë të verifikuar në listat paraprake të shtatë zonave operative të UÇK-së, Shtabit dhe njësive vatrëse, tani  do t iu shtohen edhe shumë veteranë të tjerë, të cilëve  statusi u është njohur pas ankesave. Ende nuk dihet numri i ankesave të veteranëve, që kanë fituar statusin nga gjithsej 22 mijë sa ishin pranuar nga Komisioni Qeveritar për verifikimin e statusit të veteranëve, invalidëve, dëshmorëve, pjesëmarrësve dhe të internuarve të UÇK-së. Përfaqësuesit e shoqatave të dala nga lufta e UÇK-së, bëjnë të ditur se  Komisioni Qeveritar janë ka shqyrtuar deri tani rreth 99 për qind e të gjitha ankesave të pranuara. Komisionin pret që publikimi i emrave  të bëhet brenda këtij muaji.

Kontrolloni gjithashtu

Bajraktari: Për një periudhë tejet të gjatë kohore krimet e luftës kanë qenë kompetence e autoriteteve ndërkombëtare

Avokati Ardian Bajraktari ka vlerësuar se trajtimi i krimeve të luftës në përgjithësi dhe atyre …