Visar Ymeri: Derisa zgjedhjet lokale janë afër dhe procesi i vaksinimit akoma nuk është përshpejtuar

Visar Ymeri: Kryeministri Kurti, është bërë i pabesueshëm për Amerikën, BE-në, Shqipërinë dhe për vendet e rajonit

Ish-kryetari i Vetëvendosjes, Visar Ymeri, thënë se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, është bërë i pabesueshëm për Amerikën, BE-në, Shqipërinë dhe për vendet e rajonit. Është hera e parë kur Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë njëzëri për dialogun. Është veçori kësaj Qeverie që mos me marrë përgjegjësi, edhe pse një  unifikim të tillë më së shumti e ka kërkuar, Albin Kurti, si opzitar dhe si kryeministër. Madje ka thënë pasi kemi tash këtë aleancë është shans i jashtëzakonshme që të shtyhet përpara procesi i dialogut. Kur ka qenë e ndarë Amerika pasi dukej se përkrahnin një pjesë e tyre një projekt tjetër dhe BE-ja, Kurti thoshte ne jemi me  BE-në, mirëpo natyrisht më së miri do të ishte që këto të dyja të jenë bashkë’ dhe ashtu pasi ndodhi ky unifikim që ne donim, atëherë thamë që BE-ja qenka me Serbinë, mirëpo edhe pas një viti ne prapë po i njohim si ndërmjetësues, tha Visar Ymeri.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …