Vukaj-administratës: Larg veprimeve që cënojnë standardet zgjedhore

Vukaj-administratës: Larg veprimeve që cënojnë standardet zgjedhore

Takimi i parë i Helga Vukaj si ministre e Financave ka qënë me administratën doganore, ku ka kërkuar distancim nga veprimet e paligjshme që cënon standardet zgjedhore. Vukaj ka inspektuar degën doganore të Durrësit, ku theksoi rëndësinë e  përmbushjes së objektivave fiskalë dhe vlerësimin strikt të procedurave doganore për të shmangur çdo rast abuzimi, që favorizon operatorë të veçantë të biznesit,  me qëllim financimin e aktiviteteve elektorale. Ministrja paralajmëroi masa administrative dhe ndjekje penale për çdo punonjës që shkel ligjin. Ajo kërkoi me prioritet nga agjencitë ligjzbatuese rritjen e eficencës së kontrolleve doganore kundër trafikut të drogës dhe hartimin e një plan-veprimi për një reagim të shpejtë dhë të koordinuar me Policinë Kufitare. Në takimin me Shërbimin Doganor dhe Policinë Kufitare Durrës, ministrja e Financave Helga Vukaj shoqërohej edhe nga ministri i Brendshëm, Dritan Demiraj.

Kontrolloni gjithashtu

Britania e Madhe: Kosova e Serbia duhet të jenë të përfshira në mënyrë konstruktive në dialogun e ndërmjetësuar nga BE-ja

Sigurimi i pavarësisë dhe sovranitetit të Kosovës ishte tema e diskutuar në seancën e fundit …