Xhefri Hovenier: Ata që mohojnë mizoritë në Reçak kërkojnë të pengojnë përparimin drejt pajtimit rajonal

Ministri i Jashtëm rus, Sergei Lavrov, ka thënë se pamjet në Buça janë inskenim i njëjtë si në Reçak  të Kosovës, gjatë luftës në vitin 1999. Kundër këtyre deklaratave ka reaguar ambasadori amerikan në Kosovë, Jeff Hovenier, i cili ka thënë se përpjekjet për ta mohuar historinë e Reçakut janë çnderim për të vdekurit dhe hapin plagë te të mbijetuarit. Hovenieri më tej ka thënë: “Ata që mohojnë mizoritë në Reçak kërkojnë të pengojnë përparimin drejt pajtimit rajonal, konsolidimit demokratik dhe integrimit evropian dhe euroatlantik”.

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri

Besnik Tahiri: AAK-ja e shqetësuar me qasjen injoruese të BE-së ndaj Kosovës e trajtimin joserioz të kërkesës për lëvizje të lirë

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri ka folur për çështjen e mos liberalizimit …