vipa
driloni com
vala – old
mbpzhr
muqa 900
Fillimi / Ekonomia

Ekonomia

Januzi: Ballkani, treg më i hapur për produktet bujqësore

Bashkëpunimi i shteteve të Ballkanit në bujqësi, është duke u fuqizuar në vazhdimësi, si në shkëmbimin e përvojave ashtu edhe në bartjen e njohurive rreth politikave dhe masave për bujqësi dhe zhvillim rural. Po ashtu, këto vende duhet të bashkëpunojnë edhe më tej për të pasur një treg më të ...

Më shumë...

Institucionet e vendit të kompletojnë me urgjencë pakon e masave në mbështetje të sektorit të prodhimtarisë

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë kërkon nga Qeveria dhe institucionet e tjera të vendit që me dinamizëm të shtuar të përfundojnë pakon e masave të cilat do të ndikonin në fuqizimin e sektorit të prodhimtarisë në vend, i cili mbetet sektori me potencialin më të madh për krijimin e vendeve ...

Më shumë...

Ministri Krasniqi takoi drejtuesit e organizatës Diakonie, që kanë hapur disa ferma në Kosovë

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi ka takuar drejtuesit e organizatës joqeveritare, Diakonie Kosova, Bernd Baumgarten, kryetar i Bordit dhe Nysret Krasniqin, menaxher i fermave të Diakonie. Kjo organizatë zhvillon aktivitete të ndryshme që lidhen me kulturën, për të rinjtë, por tani edhe në bujqësi. Ata tani ...

Më shumë...

BERZH do të ketë në fokus edhe bujqësinë

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi ka pritur sot në një takim shefen e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim në Kosovë (BERZH), Elena Petrovska, me të cilën kanë biseduar për avancimin e ekonomisë në vend, më theks të veçantë në sektorin e bujqësisë. Ministri Krasniqi e ...

Më shumë...

ISO Standardet në Fokus të Punëtorisë së Odës Amerikane

Në punëtorinë e organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë, ISO standardet u identifikuan si kritere bazike të cilësisë për depërtim në tregun Evropian si dhe për ndërtimin e infrastrukturës së cilësisë mbi këto standarde. Hafiz Gara, Kryeshef Ekzekutivi Agjencisë Kosovare për Standardizim vlerësoi se ISO standardet janë parakusht për ...

Më shumë...

Kosova ka bërë progres në Programin për Reforma në Ekonomi

Ministri i Financave Avdullah Hoti ka takuar të martën përfaqësuesit e Komisionit Evropian, të kryesuar nga Hillen Francke, Koordinatore për programet ekonomike të Reformës dhe Zgjerim, në Komisionin Evropian, me të cilët ka diskutuar për Programin për Reforma në Ekonomi (PRE). Në këtë takim ministri Avdullah Hoti,  në cilësinë edhe ...

Më shumë...

Deputetët flasin për detyrimet e mundshme financiare të Kosovës

Sot në orën 10.00 do të zhvillohet seanca e radhës plenare e Kuvendit të Kosovës

Kuvendi i Kosovës vazhdon seancën plenare, ku do të diskutohet lidhur me detyrimet e mundshme financiare të Kosovës për pretendimet e kompanive që kanë ushtruar padi në Gjykatën Ndërkombëtare të Arbitrazhit. Kjo me kërkesën e deputetës së pavarur, Margarita Kadriut-Ukelli, mbështetur edhe nga nëntë deputet tjerë nënshkrues. Gjatë kësaj seance ...

Më shumë...

Ministrja Bajrami priti në takim investitorët nga Danimarka

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami priti sot në takim një delegacion të investitorëve nga Danimarka të cilët ishin të shoqëruar nga afaristet nga diaspora Naim Kadishani dhe Ismet Haziri. Në takim u diskutua për mundësitë e investimeve nga kompanitë daneze në Kosovë. Ministrja Bajrami i njoftoi afaristët nga ...

Më shumë...

Ministrja Bajrami mori pjesë në panelin “Lufta Kundër Papunësisë përmes Ndërmarrësisë”

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami, mori pjesë në panelin ”Lufta kundër papunësisë përmes ndërmarrësisë”, organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë, në kuadër të aktiviteteve të Javës Globale të Ndërmarrësisë. Në fjalën e saj, ministrja Bajrami foli për angazhimin e Qeverisë së Kosovës rreth luftës kundër papunësisë në ...

Më shumë...

Oda Amerikane fillon javën globale të ndërmarrësisë

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë dhe Qendra e Inovacionit në Kosovë, në kuadër të javës së globale të ndërmarrësisë organizuan forumin “Ekosistemi i Ndërmarrësish” ku u diskutura rreth zhvillimit potencial të ndërmarrësish në Kosovë. Uranik Begu Drejtor Ekzekutiv i Qendrës së Inovacionit në Kosovë tha se është e një kënaqësie ...

Më shumë...