leoni

Sot, Shtëpinë-Muze të Radios Kosova e Lirë në fshatin Berishë, e vizitoi, një delegacion i Zvicrës nga komuna Meyrin e Gjenevës

Sot, Shtëpinë-Muze të Radios Kosova e Lirë në fshatin Berishë, e vizitoi, një delegacion i Zvicrës nga komuna Meyrin e Gjenevës

Sot, në Shtëpinë-Muze të Radios Kosova e Lirë,  në fshatin Berishë, qëndroi  për një vizitë, një delegacion i Zvicrës  nga komuna Meyrin e  rajonit të Gjenevës. Në krye të delegacionit ishte kryetarja e  kësaj komune, zonja  Nathalie LEUENBERGER së bashku me  dy anëtarë të këshillit administrativ, zotërinjtë, Laurent Tremblet dhe Eric Cornuz. Delegacionin zviceran e kanë shoqëruar gjatë vizitës në fshatin Berishë, kryetari i komunës së Malishevës, z. Ekrem Kastrati, pastaj, Agim Paçarizi, një mërgimtar dhe veprimtar i dalluar, si dhe zyrtarët e komunës: Blerta Krasniqi, Rexhep Mazreku dhe Blerim Thaçi. Delegacionin nga komuna Meyrin e rejonit të  Gjenevës dhe atë të komunës së Malishevës  e priti, drejtori i TV-Diellit dhe redaktori teknik i Radios-Kosova e Lirë,  Zamir Qeriqi, i cili i njoftoi vizitorët me punën dhe aktivitetin informativ e kulturor të Radios gjatë dhe pas luftës. Delegacionet u ndanë të kënaqur  dhe shprehen  mirënjohje  me punën e Radio Kosovës së Lirë, dhe ruajtjen e arkivit, të pajisjeve teknike dhe relikeve në këtë muze historik të Kosovës. Zamir Qeriqi me këtë rast u dhuroi  vizitorëve nga një komplet  të Arkivit të Radios në tri vëllime, ku janë botuar të gjitha lajmet, fotot autentike, e materialet shkrimore të  Radios gjatë luftës së UÇK-së, në mënyrë që ata të njihen  më afër me punën kolosale  këtij mediumi të vetëm të luftës në Kosovë.

Kontrolloni gjithashtu

Don Agim Qerkini: Shqiptarët janë dëshmi e tolerancës dhe mirëqenies

Famullitari katolik Don Agim Qerkini ka vizituar Bashkësinë Islame të Kosovës nga ku ka uruar …