driloni com
vala – old
vipa
Fillimi / Lajmet / Ambasada amerikane: Qytetarët meritojnë institucione funksionale të Sundimit të Ligjit
Ambasada amerikane: Qytetarët meritojnë institucione funksionale të Sundimit të Ligjit

Ambasada amerikane: Qytetarët meritojnë institucione funksionale të Sundimit të Ligjit

Ambasada amerikane në Prishtinë, ka mirëpritur punën e institucioneve të Kosovës për integrimin e gjyqësorit, e cila vlerëson se të gjithë qytetarët e Kosovës meritojnë institucionet funksionale të Sundimit të Ligjit.

“Mirëpresim përgatitjet dhe punën intenzive të kryer nga institucionet shtetërore të Kosovës (Ministrisë së Drejtësisë, Këshillit Gjyqësor, Këshillit Prokurial, etj.) dhe Bashkimit Evropian për të mirëpritur gjyqtarët dhe prokurorët nga komunitetet tjera brenda sistemit gjyqësor të Kosovës. Posa të arrihet kjo, integrimi gjyqësor do të shënojë kthesë të rëndësishme në avancimin e integrimit të komuniteteve në Kosovë dhe Dialogut për Normalizimin e marrëdhënieve me Serbinë. Të gjithë qytetarët e Kosovës meritojnë institucionet funksionale të Sundimit të Ligjit; i cili integrim do të shënoj një hap të rëndësishëm përpara. E kuptojmë që palët vazhdojnë të punojnë shumë për ta arritur integrimin dhe i ftojmë palët të pajtohen për afatin kohorë, në të ardhmen më të afërt”, thuhet në deklaratën e ambasadës se SHBA-ve.

Kontrolloni gjithashtu

DW: Në prag të vazhdimit të dialogut Kosovë-Serbi, presidentët e dy vendeve mbajnë qëndrime të kundërta

DW: Në prag të vazhdimit të dialogut Kosovë-Serbi, presidentët e dy vendeve mbajnë qëndrime të kundërta

Dojçe Welle i ka kushtuar një artikull dialogut i cili do të zhvillohet të dielën ...