Qeveria britanike është ardhur në përfundim se regjimi i Asadit duhet të ndëshkohet

Ambasada e Anglisë e befasuar me vendimin e KPK-së për të shpallur konkurs për emërimin e kryeprokurorit të Shtetit

Ambasada e Britanisë së Madhe, në Prishtinë është shprehur e befasuar me vendimin të cilin e ka marrë nga Këshilli Prokurorial i Kosovës për të shpallur konkurs për emërimin e kryeprokurorit të Shtetit. Në një reagim të Ambasadës Britanike, thuhet se kishin ofruar mbështetje për rekrutimin e kryeprokurorit të Shtetit, ndërsa teksa po prisnin përgjigje nga KPK-ja, janë befasuar me vendimin e djeshëm. “Ambasada Britanike ka vite që mbështet Këshillin Prokurorial të Kosovës (KPK). Së fundmi, kemi ofruar mbështetje edhe për rekrutimin e pozitës së kryeprokurorit të Shtetit. Përderisa ne ishim duke pritur përgjigje nga KPK-ja, vendimi i djeshëm për ta shpallur pozitën pa mbështetjen tonë ishte befasues”, thuhet në reagim Me këtë veprim, sipas Ambasadës Britanike, KPK-ja e ka humbur një mundësi për të dëshmuar partneritet dhe transparencë.

Kontrolloni gjithashtu

Qeveria e Kosovës vlerëson se raporti i Bankës Botërore është plotësisht i pa vërtetë dhe i pa bazuar

Qeveria ka njoftuar se është duke i përcjellë me vëmendje zhvillimet përgjatë kufirit të Kosovës me Serbinë

Qeveria ka njoftuar se është duke i përcjellë me vëmendje të shtuar zhvillimet përgjatë kufirit …