mbpzhr 2018
MIT
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Lajmet / Angela Merkel: Evropa duhet të ecën vetë, pa Amerikën, Kinën apo Rusinë
Merkel

Angela Merkel: Evropa duhet të ecën vetë, pa Amerikën, Kinën apo Rusinë

Kancelarja gjermane, Angela Merkel deklaron se nuk ekziston më një rend botëror sikur ai që ishte  krijuar pas Luftës së Dytë Botërore dhe se Shtetet e Bashkuara praktikisht renditen me Kinën dhe Rusinë si kundërshtarë të Evropës. “Nuk ka dyshim se Europa duhet të ripozicionohet në një botë të ndryshuar. Siguria e vjetër e rendit të pasluftës nuk është më e vlefshme”, tha Merkel në një intervistë me gazetën gjermane Suddeutsche Zeitung, botuar nga Guardian. Ajo tha se Evropa, përballë sfidave të paraqitura nga Shtetet e Bashkuara, Kina dhe Rusia, duhet të bashkohet  dhe të formojnë një front të përbashkët. Angela Merkel, e cila kohët e fundit hoqi dorë nga Bashkimi Kristian Demokratik dhe njoftoi se nuk do të kandidojë më për këtë zyre, tha se një aleancë ushtarake dhe diplomatike tradicionalisht e fuqishme midis Bashkimit Evropian dhe Shteteve të Bashkuara tani është ftohur.

Kontrolloni gjithashtu

Austria dhe Kroacia përkrahin Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut për anëtarësimin e tyre në BE

Austria dhe Kroacia e përkrahin Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut për anëtarësimin e tyre në Bashkimin Evropian

Austria dhe Kroacia përkrahin zgjerimin e BE-së me përfshirjen e vendeve të Ballkanit Perëndimor. Ministri ...