Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres apelon për “një plan global vaksinimi” kundër Covid-19

Antonio Guterres, ka dënuar krimet në Gaza duke i quajtur vrasjet e civilëve të pashembullta dhe të pa paprecedentë

Sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara , Antonio Guterres, ka dënuar vrasjet  në Gaza duke i quajtur ato vrasje të civilëve që është e pashembullt dhe e paprecedentë që ku ai mori detyrën në krye të OKB-së, transmeton Anadolu. Në prezantimin e një raporti të ri mjedisor të OKB-së në New York, Guterres tha se ajo që është e qartë është se në disa javë kemi pasur mijëra fëmijë të vrarë, kështu që kjo është ajo që ka rëndësi”. “Ne jemi dëshmitarë të një vrasje të civilëve që është e pashembullt dhe e paprecendetë në anjë konflikt që ku jam sekretar i përgjithshëm. Guterres tha se është me rëndësi të jemi në gjendje ta transformojmë tragjedinë në një mundësi. Është thelbësore që pas luftës të lëvizim në një mënyrë të vendosur dhe të kthyeshme drejt një zgjidhje me dy shtete. Ai gjithashtu tha se ka qenë shumë i qartë” në denoncimin e shkeljeve të ligjit ndërkombëtar humanitar dhe shkeljet e mbrojtjes së civilëve.

Kontrolloni gjithashtu

Hoti

Avdullah Hoti: “Ligjëratat” e Albin Kurtit nëpër Irlandën Veriore ishin vetëm pretekst për të ikur nga takimi në Tiranë

Deputeti LDK-së, Avdullah Hoti, ka reaguar lidhur me mos-shkuarjen e kryeministrit Albin Kurti në Tiranë …