Ekaterina Trendafilova e ka caktuar përbërjen e panelit që do të vendosë lidhur me ankesën e mbrojtjes së Hashim Thaçit

Sadik Halitjaha: Kryetarja Trandafilova kujt ja mbush mendjen se krerët e UÇK-së, po gjykohen për faje individuale

Hiqne etiketën -Ndërmarrje e Përbashkët Kriminale-

Vet ky epitet kjo etiket serbe, tregon gjykim kolektiv te UÇK-së

Pastaj Trandafilova arsyetoj vonesat e pa shembull ta në traditën juridike, jo veç në vendet Demokratike por edhe për ato ma diktatorialet si ne Koren e veriut e te Rusisë së Putinit!

Mbajtja pa gjyq e pa vërtetim te fajësisë dy vite, dhe sipas Prokurorisë kërkohen edhe 700 orë plus, njësoj edhe mbrojtjes aq i duhen!

Si dhe Gjykatës minimumi tre muaj kohë i duhet për ta shqiptuar dënimin edhe se e kanë te gatshëm sepse qe paraprakisht janë këto vendime politike!

Do te thotë deri te një vendim pa e dit çfarë a do te jet me faj apo pa faj 5 vite procedurë koti!

Pastaj ankimimet në vendimet e niveleve gjyqësore ma te larta deri te Supremja bahen 7 vite! Në se janë te pa fajshëm, ku ka vlerë qe ju paguan vuajtjet, liniqimet, njollosjet atyre të mbyllurve dhe te familjeve te tyre!

Ku mbetet dinjiteti, integriteti e respektimi i vlerave e te drejtave të njeriut!

Kjo si ngjan drejtësisë as demokracisë as traditës e normave juridike as njerëzore!

Kjo Gjykatë e ka zanafillën në fëlliqnit Serbo Ruse dhe përfundimin në turp!

Ju Trandafilova me gjithë tarafin tënd naj merrni te ligat!

Ne arritëm ta çlirojmë Kosovën edhe nëse çmendi ju s’ka fuqi ne ketë botë e as ju ta ktheni gjendjen e para viteve 1998!

Ne jemi krenar me luftën ton çlirimtare, jemi krenar me lirin e Popullit e te Atdheut ton!

Ju s’mundeni te ja ndalni diellit rrugën!

As ta ktheni mbrapa kohen!

Lufta jon dhe e kaluara janë te vulosura edhe me te drejtën e Gjykatës Ndërkombëtare te Drejtësisë!

Mos bëni krime ne emër te drejtësisë, mos bëni shembuj te turpit në fushën e se drejtës!

Nuk mundeni te na ligni e ta mohojmë luftën e drejt çlirimtare, s’mund ta tjetërsoni historinë e lavdishme te UÇK-s

Lavdi dhe përulje për te gjithë luftëtarët e lirisë si dhe te gjithë Aleatëve!

Mallkuar armiqtë e Kosovës, rroftë UÇK. Lavdi Dëshmorëve

Kontrolloni gjithashtu

Smaj Latifi: Komuna e Rahovecit, në bashkëpunim me këshilltarët e USAID-it, ka shënuar ngritje në kontrollin e brendshëm, prokurimin publik

Sot, me bashkëpunëtorë dhe në praninë e z. Enrique Botero – USAID KMI, Drejtor i …