leoni

Sindikata e Pavarur e Sektorit Privat të Kosovës kërkon përfshirjen në pagat shtesë edhe punonjësit e sektorit privat

Azemi: Është e pamundur që 34 inspektor t’i monitorojnë 60 mijë kompani të ndërtimit

Kryetari i Sindikatës së Punëtorëve të Sektorit Privat, Jusuf Azemi ka tërhequr vërejtjen se është e pamundur që 34 inspektor t’i monitorojnë 60 mijë kompani të ndërtimit. Ai ka kërkuar të rritet numri i inspektorëve që monitorojnë kompanitë e ndërtimit, pas rritjes së rasteve të vdekjes së punëtorëve në vendpunishte. “Punëtorët e sektorit privat të Kosovës e në veçanti për çështjen e sigurisë pjesë e fajit janë edhe qeveritë e më hershme sepse ne kemi qenë gjithherë aktivë dhe kemi kërkuar nga ta që të merren më seriozisht me këtë çështje. Unë mendoj që për ta monitoruar mirë këtë çështje minimumi i inspektoratit të punës në 200-250 inspektorë asnjëherë nuk do të mund ta kryejnë detyrën që duhet ta kryejnë”, ka th[në mes tjerash, Kryetari i Sindikatës së Punëtorëve të Sektorit Privat, Jusuf Azemi. Sipas statistikave të Sindikatës së Punëtorëve të Sektorit Privat, vetëm në shtatë muajt e parë të këtij viti në vendin e punës kanë vdekur 18 persona, ku pjesa më e madhe e rasteve kanë ndodhur në sektorin e ndërtimtarisë, sipas tyre, këto janë shifrat më të larta që janë regjistruar në një periudhë shtatëmujore.

Kontrolloni gjithashtu

Jorn Rohde: Dërgimi i Projektligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës në Komisionin e Venecias është veprim i duhur

Jorn Rohde: Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje legjitimitetin e rregullores së BQK-së

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, deklaroi se Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje …