leoni

​Sot do të nderohen dëshmorët e UÇK-së të Zonës Operative të Shalës Adnan Shyti, Selim Mernica dhe Shemsi Sadiku

Bëhet shpërndarja e certifikatave të dëshmorëve të kombit

Sot në Institutin Albanologjik të Prishtinës mbahet takimi me familjarët e dëshmorëve të kombit. Në këtë takim do të bëhet shpërndarja e certifikatave të dëshmorëve të kombit, të cilët kanë rënë në fushën e nderit për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës para luftës çlirimtare të Kosovës, por që deri më tani kjo kategori e dëshmorëve të kombit nuk janë njohur dëshmorë të kombit, për shkak të neglizhencës së institucioneve të Kosovës. Në takimin e përbashkët, përveç familjarëve të disa komunave të Republikës së Kosovës, janë të ftuar të marrin pjesë edhe kryetarët apo përfaqësuesit e komunave: Prishtinë, Kastriot, Fushë-Kosovë, Klinë, Shtime, Artanë dhe Istog, si dhe përfaqësues nga SHFD të UÇK-së, ngase shpërndarja e certifikatave bëhet edhe për dëshmorët e kombit nga këto komuna.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …