KEK
Fillimi / Lajmet / Besnik Tahiri: Decentralizmit të tanishëm i ka skaduar afati
Besnik Tahiri: Decentralizmit të tanishëm i ka skaduar afati

Besnik Tahiri: Decentralizmit të tanishëm i ka skaduar afati

Drejtori ekzekutiv i Institutit të Kosovës për Qeverisje Lokale, Besnik Tahiri, ka bërë me dije se decentralizmit të tanishëm i ka skaduar afati. Tahiri, i cili është edhe këshilltar i lartë i Institutit Demokratik Amerikan, ka thënë se sistemi i pushtetit lokal duhet t’i nënshtrohet një rimendimi dhe rirregullimi të thellë. Në një intervistë për gazetën “Epoka e re”, ai ka vlerësuar se kjo do të ishte në të mirë të demokracisë. “Qeverisja lokale bazohet në legjislacion, i cili është miratuar një dekadë më parë. Për kohë, rrethanat politike kjo kornizë ligjore ka qenë kompatibile me synimet politike. Tetë vjet pas sistemi i pushtetit lokal duhet t’i nënshtrohet një rimendimi dhe rirregullimi të thellë. Sistemit të tashëm të qeverisjes lokale i ka skaduar afati”, ka thënë Tahiri. Ai ka bërë thirrje që, krahas reformës elektorale që po pretendohet të bëhet edhe në nivel lokal, të ndodhë edhe reforma në qeverisjen lokale.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi kërkon miratimin e ndimhës financiare të premtuar për bizneset

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi kërkon miratimin e ndimhës financiare të premtuar për bizneset

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi ka thënë se pas vendosjes së masave ...