D. Serwer: Madeleine Albright, do të përfshihet në dialogun, Kosovë-Serbi, pavarësisht çka mendon Boegradi

D. Serwer: Madeleine Albright, do të përfshihet në dialogun, Kosovë-Serbi, pavarësisht çka mendon Boegradi

Analisti dhe profesori i Universitetit “Johns Hopkins”, në Uashington, Daniel Serwer, deklaroi se ish-shefja e diplomacisë amerikane, Madeleine Albright, do të përfshihet në dialogun midis Kosovës dhe Serbisë në emër të administratës së ardhshme, pavarësisht se çfarë mendojnë serbët për këtë. “Nuk ka rëndësi se çfarë mendojnë serbët për këtë, ose ajo që të mos përfshihet Madeleine Albright. Ajo do të përfshihet. Ajo është një ish- sekretare e shtetit dhe rryma është e rëndësishme jo aq në Partinë Demokratike, por në botën demokratike që mendon, pjesa e botës demokratike që mendon për politikën e jashtme. Nuk duhet harruar se ajo një kohë ka jetuar në Serbi dhe flet serbisht. Unë mendoj se kjo duhet vlerësuar,  tha Daniel Server.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti: Komunitetet janë pasuri për Kosovën, i dimë sfidat që ekzistojnë për bashkëqytetarët tonë romë, ashkali dhe egjiptianë

Kryeministri i Kosovës dhe kryetar i Vetëvendosjes, Albin Kurti, sfidon dhe përçmon opozitën për zgjedhjet e ardhshme

Kryeministri i Kosovës dhe kryetar i Vetëvendosjes, Albin Kurti, sfidon opozitën për zgjedhjet e ardhshme. …