Iryna Friz

Deputetja e Ukrainës, Iryna Friz, bën thirrje për njohjen e pavarësisë së Kosovës

Deputetja e Parlamentit të Ukrainës, Irina Friz, ka falenderuar, kryetaren Vjosa Osmani dhe ish-ministren Vlora Çitaku për përkrahjen publike ndaj Ukrainës në kohën e kërcënimit të Rusisë. Deputetja Friz ka bërë thirrje për njohje të Kosovës duke shkruar se vendosja e marrëdhënieve miqsore me Prishtinën do të bëhet një hap i sinqertë, raporton.  “Faleminderit shumë ndaj miqve nga Kosova, në kohën e kërcënimit të invazionit nga Rusia. Jam e bindur që Ukraina duhet të mbështes miqtë e vërtetë që kanë zgjedhur pavarësinë e tyre. Është koha që të refuzohen standardet e dyfishta. Miqtë e Ukrainës nuk janë ata që dërgojnë militantë pro-rusë në vendin tonë, por ata që edhe përkundër kërcënimit me konflikt shprehin mbështetje për shtetin tonë. Vendosja e marrëdhënieve miqësore me Prishtinën do të bëhet një hap i sinqertë, që në të kaluarën është bllokuar nga politikat e Rusisë në Ballkan”, ka shkruar, Irina Friz.

Kontrolloni gjithashtu

BSPK-ja ka reaguar ndaj vendimit të ZRRE-së për shtrenjtimin e energjisë elektrike

Përfaqësuesit më të lartë të Federatave Sindikale, anëtare të BSPK-së, nesër mbajnë protesta në Prishtinë

Përfaqësuesit më të lartë të Federatave Sindikale, anëtare të Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të …