RKL: Në Aeroportin e Prishtinës, “Adem Jashari” nuk lejohen libra për dëshmorët, por vetëm botimet e Kohës së Veton Surroit

Doli nga shtypi monografia: “FENIKSËT E LIRISË-18”

Në vazhdim të realizimit të projektit për botimin e monografisë për dëshmorët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Redaksia “Dëshmorët e UÇK-së” nxori në dritë monografinë, “Feniksët e lirisë-18”.

Në këtë vëllim të monografisë janë prezantuar 71 biografi për dëshmorët e kombit, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për Abaz Thaçin  dhe duke përfunduar me biografinë e dëshmorit, Zenel Mëziu. Përzgjedhja e biografive është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”. Vëllimi 18-të i monografisë “Feniksët e lirisë”,  hartuar nga Redaksia “Dëshmorët e UÇK-së” përfshinë biografitë e 71 dëshmorëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, dhe të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare të rënë gjatë viteve, 1998-2001.

Libri ka 277 faqe, botues, Redaksia, shtypi Shkrola.

 

Në këtë monografi janë prezantuar biografitë e dëshmorëve:

 

 1. ABAZ ISUF THAÇI (14. 9. 1964 – 16. 5. 1999)
 2. ABDULLAH ADEM ÇERKEZI (28. 11. 1969 – 18. 7. 1998)
 3. ADEM RAMADAN ADEMI (1. 9. 1969 – 18. 7. 1998)
 4. ADEM ZEQIR UKËHAXHAJ (15.4.1964 – 2. 6. 1999)
 5. AFRIM BAHTIR ISUFI (3. 3.1972 – 30. 4. 1999)
 6. AGIM HASAN SADIKU (14. 6. 1976 – 2. 5.1999)
 7. AGUSH ZENEL ISUFI (4. 6.1971 – 19. 6.1999)
 8. AJET HALIL BEQIRI (10. 7. 1960 – 29.3. 1999)
 9. ALUSH MEHMET HOXHA (20. 9. 1971- 27. 3. 1999
 10. ARBEN SADIK RAMADANI (13. 6. 1981 – 20. 5. 2000)
 11. AVDULLAH KODRA (20.10.1975 – 29. 3. 1999)
 12. AVNI ALI ZHABOTA (1. 6. 1963 – 4. 8. 1998)
 13. AVNI JETULLAH DIBRANI (1977 – 22. 9. 1998)
 14. AVNI RASIM SHABANI (8. 5. 1972 – 15. 9. 1998)
 15. AZË ZEKË BRAHIMAJ (1. 1. 1921 – 3. 7. 1998)
 16. BAHRI FERAT KUÇI (5. 4. 1971 – 11. 3. 1999)
 17. BAHRI REXHEP HAXHA (3. 2. 1972 – 2. 5. 1999
 18. BASHKIM IDRIZ KEROLLI (10. 12. 1971 – 17. 7.1998)
 19. BEHAR NAZMI BEGOLLI (6. 3. 1978 – 21. 5. 1999)
 20. BESNIK SEJDI MUÇAJ (22. 4. 1972 – 2. 4. 1999)
 21. BEJTUSH SALIH GËRBESHI (10. 4. 1967 – 16. 4. 1999)
 22. DAUT SHEREMET DERVISHI (20. 11. 1946 – 12. 4.1999)
 23. DRITON QEMAJL FERATI (26. 10. 1973- 27. 3. 1999)
 24. DRITON VEHBI KRIVAQA (31. 7. 1977 – 19. 6. 1999
 25. EJUP HASAN DUSHKAJA (10. 12. 1961 – 30. 4. 1999)
 26. EKREM MEXHID AHMETAJ (6. 4. 1963 – 28. 2. 2000)
 27. ENVER SHAHIN BERISHA (10. 5. 1970 – 18. 5. 1999)
 28. ESAT HASAN QARRI (26 5. 1977 – 22. 4. 1999)
 29. FAHREDIN SHEMSEDIN HOTI (27. 11. 1953 – 26. 3. 1999)
 30. FAIK ALI DRAGAJ (15. 1. 1981 – 9. 6. 1999)
 31. FARUK VESEL DOGANI (1. 6. 1968 – 9. 4. 1999)
 32. FERKI ALI ALIU (3. 5. 1970 – 29. 9. 1999)
 33. FITIM DINË JAKUPI (13. 10. 1978 – 26. 9. 1998)
 34. HARUN NEBIH BEKA (3. 6. 1951 – 11. 4. 1999)
 35. HYSNI MURSEL DERGUTI (15. 3. 1972 – 28. 10. 1999)
 36. ILMI SADRI ALIU (25. 10. 1964 – 5. 11. 1998)
 37. IMER FAZLI VILA (7. 4. 1958 – 9. 4. 1999)
 38. IMER ISAK (HAMËZ) KRYEZIU (5. 7. 1955 – 28. 5. 1999)
 39. IMRI PAJAZIT CURRI (4. 3. 1971 – 17. 4. 1999)
 40. ISUF ZYMER MAZNIKOLLI ( 25. 11. 1952 – 27. 5. 1999)
 41. KADRI ALI TRENA (7. 12. 1969 – 9 .4. 1999)
 42. MEHMET BRAHIM TAFALECI (26. 5. 1959 – 30. 4. 1999)
 43. METUSH MEHMET GASHI (3. 6. 1927 – 8. 5. 1999)
 44. MUHAMET SHABAN ÇITAKU (8. 2. 1969 – 15. 5. 1998)
 45. NAIM BRAHIM HAXHIU (26. 9. 1972 – 22. 9.1998)
 46. NASUF ÇERKIN GASHANI (30. 10. 1951- 30. 4. 1999)
 47. NYSRET RAMADAN HALILI (17. 6. 1956 – 3. 5. 1999)
 48. OSMAN SELMAN KURTAJ (17. 3. 1956 – 1. 6. 1999)
 49. RAMADAN BEQIR FAZLIU (5. 8. 1954 – 17. 7. 1998
 50. RAMADAN QAHIL SHYTI (9. 5. 1983- 7. 11. 2007)
 51. RAMIZ SADIK BRAHIMAJ ((25. 7. 1955- 19. 4. 1999)
 52. REMZI BEJTULLAH MAKSUTI (13. 8. 1974 – 28. 5. 1999)
 53. REMZI RAMË GLLAREVA (4. 5. 1956 – 30. 4. 1999)
 54. RIFAT SOKOL ÇELAJ (5. 5. 1980 – 9. 4. 1999)
 55. RRAHMAN HAZIR MURATI (6. 3. 1947 – 18. 4. 1999)
 56. SABRI VEHBI KRIVAQA (11. 12. 1975 – 19. 6. 1999)
 57. SADULLAH SELMAN DIBRANI (25. 10. 1950 – 22. 9. 1998)
 58. SAHIT XHEMAJLI TIXHAJ (1. 2. 1974 – 31. 5. 1990)
 59. SKËNDER LIMAN SHALA (20. 8. 1977 – 26. 9. 1998)
 60. SYLEJMAN NAZMI JASHARI ( 23. 1. 1980 – 22. 4. 1999)
 61. SHABAN ISEN DEMNIKA (8. 5. 1920 – 16. 8. 1998)
 62. SHAQIR RAMË TAHIRAJ (8. 2. 1966 -12. 4. 1999)
 63. SHEFQET SABIT ZEKA (8. 8. 1977 – 22. 9. 1998)
 64. SHERIF MUSË BRAHIMAJ (16. 12. 1956- 18. 4. 1999)
 65. TAHIR NASUF GASHANI (27. 5. 1969 – 3. 5. 1999)
 66. VALON SOKOL SHALA (15. 8. 1979 – 15. 8 1998)
 67. VEZIR HYSEN ADEMAJ (15. 3. 1971 – 25. 7. 1998)
 68. XHAFER ABAZ SHALA (2. 1. 1979 – 12. 5. 2010)
 69. XHAVIT HAXHI GASHI (15. 5. 1965 – 27. 3. 1999)
 70. XHEVDET KADRI DOBRANI (5. 5. 1976 – 10. 1999)
 71. ZENEL TAHIR MËZIU (8. 1. 1972 – 3. 8. 1998)

Kontrolloni gjithashtu

21 vjet nga masakra mizore e civilëve shqiptarë në Mejë të Gjakovës nga forcat policore e ushtarake serbe

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, kanë shkallë tejet të ulët të përfundimit me aktgjykime

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, vazhdojnë të kenë …