E përkrahur fuqishëm nga Rusia, Kina si dhe BE-ja, Serbia po ndërmerr fushatë të re të rrezikshme kundër Kosovës

E përkrahur fuqishëm nga Rusia, Kina si dhe BE-ja, Serbia po ndërmerr fushatë të re të rrezikshme kundër Kosovës

I përkrahur fuqishëm nga Rusia, Kina si dhe disa nga vendet e BE-së, kryetari i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, përmes ambasadorit, Kyle Scott, në Beograd ka kërkuar që Amerika  t’ia tërheq vërejtjen Kosovës, e cila sipas tij,  me veprimet e saj po kërcënuaka paqen dhe stabilitetin në rajon, sidomos me paralajmërimin për formimin e Ushtrisë  Kosovës dhe aplikimin e masës ndëshkuese 100% mbi produkte serbe që shiten në vendin tonë, përmes tregtarëve shqiptarë të vendit. Vuçiq citohet të ketë thënë se sekretari amerikan i Shtetit, Pompeo, u ka bërë thirrje autoriteteve në Prishtinë që të suprimojnë taksat ndaj mallrave nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina. Pozitën e Vuçiqit kundër Kosovës e kanë përforcuar edhe autoritetet e lartë të BE-së, të cilat nuk pranojnë që qytetarëve të Kosovës, t’ iu liberalizojnë vizat. Po ashtu asnjë shtet mik i Kosovës  në botë nuk e ka përkrahur aplikimin e masave kundër  prodhimeve serbe, sepse shumica dërrmuese e tyre vazhdojnë ta trajtojnë Kosovën si koloni të  ekonomisë së Serbisë.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj: AAK po rritet në Gjermani, jemi bashkë në përkushtimin tonë për ta orientuar vendin drejt zhvillimit

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka theksuar rëndësinë e bashkatdhetarëve në çdo proces për të …