MIT
Airport Adem Jashari
tv dielli
kek
Fillimi / Dëshmorët / Feniksët e lirisë – III

Feniksët e lirisë – III

Në këtë monografi janë prezantuar 43 biografi për dëshmorët e UÇK-së, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për Adrian Krasniqin dhe duke përfunduar me biografinë e dëshmorit Xhevat Berisha.
Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”.
Radhitja sipas kriterit alfabetik.

Përmbajtja:

I Parathënia
II Biografitë e dëshmorëve:
Adrian Rexhep Krasniqi
Afrim Avdi Vitia
Astrit Hekuran Suli
Avni Hysni Saraçi
Afrim Qazim Meshi
Basri Halil Canolli
Bashkim Azem Krasniqi
Beqir Brahim Rexhepi
Bekim Dalip Bekteshi
Besim Daut Halilaj
Danush Miftar Kurtaj
Edmond Hysni Hoxha
Enver Bajram Topalli
Fatos Sherif Krasniqi
Fehmi Muhamet Lladrovci
Fehmi Bajrush Rama
Françesko Xhuzepe Bider
Hamit Hysen Jashari
Hamdi Qamil Hajrizi
Hyrë Qazim Emini
Ilir Rexhep Mërturi
Imer Ramë Krasniqi
Isa Sabit Kastrati
Kasim Rexhep Shala
Mehedin Avdullah Morina
Muhamet Sefer Haxhaj
Mustafë Shaqir Shyti
Njazi Ramush Azemi
Ramadan deli Elshani
Rexhep Rexhep Bislimi
Rexhep Ajet Rexhepi
Sadik Hafir Shala
Salë Xhemajli-Jashari
Sejdi Muharrem Sejdiu
Selatin Xhelil Gërxhaliu
Selim Salih Veselaj
Skënder Murat Rexhepi
Sokol Mustafë Sopi
Shaip Jahir Pacolli
Xheladin Miftar Kurtaj
Xhevë Krasniqi-Lladrovci
Xhevat Ahmet Berisha

III Monumente përjetësie
IV Dokumente
V Të dhëna të plotësuara për dëshmorët
VI Recensione
VII Literatura

Libri ka 304 faqe
Botues: SHVL të UÇK-së
Shtypi Shkrola, Prishtinë, 2003.

Kontrolloni gjithashtu

Salih Selman Bytyçi (17.1.1956 - 2.4.1999)

Salih Selman Bytyçi (17.1.1956 – 2.4.1999)

Dëshmori i kombit Salih Bytyçi i xha Selmanit dhe nënë Dinores, i vëllai i Sheremetit, ...