kek
MIT
tv dielli
Airport Adem Jashari
Fillimi / Dëshmorët / Feniksët e lirisë – IV

Feniksët e lirisë – IV

Në këtë monografi janë prezantuar 43 biografi për dëshmorët e UÇK-së, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për dëshmorin, Agron Rrahmanie duke përfunduar me biografinë e dëshmorit, Xhemajl Rexha.
Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”.
Radhitja sipas kriterit alfabetik.

Përmbajtja:

I Parathënia
II Biografitë e dëshmorëve:
Agron Muharrem Rrahmani
Adnan Ilmi Maliqi
Ahmet Hysen Hoxha
Ali Halil Krasniqi
Bajram Hetem Sylejmani
Bektesh Nuhi Haliti
Beqir Sefë Gashi
Besnik Liman Begunca
Blerim Agim Saraçi
Brahim Tefik Ademi
Daut Zenun Halilaj
Faik Tahir Jashari
Fatmir Hajdar Hyseni
Fatos Shefqet Limani
Fehmi Brahim Kastrati
Gani Shaqir Kastrati
Gaspër Ndue Karaçi
Gursel Hetem Sylejmani
Halil Ukë Ukaj
Hyzri Hamdi Talla
Indrit Lulëzim Cara
Ismet Hazir Asllani
Ismet Mustafë Bicaj
Jashar Zejnullah Jashari
Jetullah Mehmet Islami
Lec Bislim Leci
Leonard Dedë Palucaj
Menderes Osman Dërvishaj
Menhend Osman Dërvishaj
Mentor Nazmi Morina
Mujë Halil Krasniqi
Mukadeze Bafti Lika
Mustafë Rexhep Çorraj
Nuhi Zejnullah Mazreku
Rasim Rrahman Kiçina
Rifat Fazli Mëziu
Sadri Azem Zeneli
Skënder Haxhi Çeku
Skënder Zeqir Salihaj
Sherif Brahim Jashari
Shkëlzen Hilmi Haradinaj
Xhemajl Rasim Rexha

III Monumente përjetësie
IV Dokumente
V Të dhëna të plotësuara për dëshmorët
VI Recensione
VII Literatura

Libri ka 342 faqe
Botues: SHVL të UÇK-së
Shtypi Shkrola, Prishtinë, 2004.

Kontrolloni gjithashtu

Sylejman Rrahim Statovci (4.3.1965 – 4.4.1999)

Sylejman Rrahim Statovci (4.3.1965 – 4.4.1999)

Pas Kongresit të Berlinit, në fshatin Batllavë të Besianës (ish-Podujevë) ishin dyndur shqiptarët e përzënë ...