Airport Adem Jashari
MIT
tv dielli
kek
Fillimi / Dëshmorët / Feniksët e lirisë – V

Feniksët e lirisë – V

Në këtë monografi janë prezantuar 43 biografi për dëshmorët e UÇK-së, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për dëshmorin, Ali Vitia e duke përfunduar me biografinë e dëshmores Zahide Jashari.
Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”.
Radhitja sipas kriterit alfabetik.

Përmbajtja:

I Parathënia II Biografitë e dëshmorëve:

Ali Vitia
Ali Zogaj
Arsim Zogiani
Azem Behluli
Azem Hajdaraj
Bashkim Vishi
Bedri Ahmeti
Behxhet Brajshori
Besim Jashari
Bislim Zekolli
Elmi Kamberi
Fazli Jakupi
Florim Rushiti
Gëzim Hamza
Halim Bajraktari
Halit Coka
Hanumshahe Abdullahu – Zymberi
Hetem H
asaj Isë Salihaj
Izet Shatri
Kadri Syla Kapllan Ahmetaj
Kemajl Hetemi
Lutfi Musiqi
Malush Ahmeti
Muhamet Dërvishi
Muhamet Malësori
Mustafë Llapashtica
Mustafë Shabani
Nazim Tërziu
Nazim Kokollari
Nexhmi Llumnica
Rifat Goxhufi
Rrahim Gërbeshi Sefedin Vitia
Selajdin Mullabazi
Selman Lajçi
Shaban Salihaj
Shaqir Tërshani
Xhavit Kelmendi
Xhelal Hajda
Xhevat Demaku
Zahide Jashari

III Monumente përjetësie
IV Dokumente V Recensione
VI Përmirësim gabimesh
VII Literatura
Libri ka 338 faqe
Botues: SHFD të UÇK-së
Shtypi Shkrola, Prishtinë, 2004.

Kontrolloni gjithashtu

Salih Selman Bytyçi (17.1.1956 - 2.4.1999)

Salih Selman Bytyçi (17.1.1956 – 2.4.1999)

Dëshmori i kombit Salih Bytyçi i xha Selmanit dhe nënë Dinores, i vëllai i Sheremetit, ...