Fillimi / Dëshmorët / Feniksët e lirisë – II

Feniksët e lirisë – II

Në këtë monografi janë prezantuar 41 biografi për dëshmorët e UÇK-së, duke filluar nga jetëshkrimi për komandantin Adem Jashari dhe duke përfunduar me biografinë e Zahir Pajazitit.
Radhitja është bërë sipas kriterit alfabetik.
Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”.

Përmbajtja:

I Parathënia
II Biografitë e dëshmorëve:
Adem Shaban Jashari
Abedin Sokol Rexha
Abdullah Ramadan Tahiri
Agush Asllan Gjocaj
Agim Çerkin Bajrami
Agim Hysni Ramadani
Ahmet Shaban Kaçiku
Ahmet Alush Pantina
Ali Rakip Beqa
Arben Aziz Haliti
Artim Sejdi Jashari
Bahri Rrahman Fazliu
Bedri Veli Shala
Bekim Fazli Berisha
Elez Ramë Geci
Fadil Bajram Nimani
Fetah Ahmet Gega
Hamëz Shaban Jashari
Hakif Sabit Zejnullahu
Halit Isuf Geci
Ibrahin Selman Mazreku
Ibrahim Muharrem Oruçi
Imer Muharrem Alushani
Ilir Halit Konushevci
Ismail Adem Luma
Ismet Jashar Jashari
Jetë Aziz Hasani
Luan Hilmi Haradinaj
Mervete Salih Maksutaj
Mehë Ramë Uka
Mentor Osman Dërvishaj
Milaim Mehdi Beha
Osman Shaban Geci
Remzi bajram Ademaj
Ruzhdi Islam Salihu
Shaban Murat Jashari
Tahir Malë Sinani
Tefik Vehbi Zymberi
Xhavit Bahtijar Bajraktari
Valon Metë Myrtaj
Zahir Qerim Pajaziti

III Monumente përjetësie
IV Pyetësori
V Të dhëna të plotësuara për dëshmorët VI Literatura

Libri ka 286 faqe
Botues SHVL të UÇK-së
Shtypi Shkrola, Prishtinë 2002.

Kontrolloni gjithashtu

Nezir Halim Elezaj (1.3.1977 – 7.7.1998)

Nezir Halim Elezaj (1.3.1977 – 7.7.1998)

Dëshmori Nezir Elezaj, biografinë e vet e shkroi me heroizmin e treguar në luftën çlirimtare ...