kek
Airport Adem Jashari
MIT
mbpzhr 2018
Fillimi / Dëshmorët / Feniksët e lirisë IX

Feniksët e lirisë IX

Në këtë monografi janë prezantuar 60 biografi për dëshmorët e UÇK-së, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për dëshmorin Abedin Salihaj e duke përfunduar me biografinë e dëshmorit, Xhemsedin Suma.
Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”.
Radhitja sipas kriterit alfabetik.

Përmbajtja:

I Parathënia
II Biografitë e dëshmorëve:

Abedin Salihaj
Agim Shala
Agron Rama
Agron O. Rama
Alban Ajeti
Albert Rama
Arben Januzaj
Arben Salihaj
Avdullah Jashari
Avni Selmani
Bashkim Emini
Bekim Lushaku
Bujar Thaçi
Dominik Përgegaj
Elheme Jashari
Emrush Çeta
Enver Duraku
Enver Olluri
Faruk Rama
Fitim Duraku
Gëzim Mullabazi
Hajzer Jashari
Halil Metaj
Halit Jashari
Hamëz Thaçi
Hysen Salihaj
Hysni Salihaj
Isa Morina
Isë Havolli
Isuf Sadikaj
Jahë Hasani
Jehona Raka
Kolë Lleshi
Maxhun Berisha
Milaim Salihaj
Mirsad Idrizaj
Muhamed Zeneli
Murad Ali
Murat Lika
Musa Begu
Myrtez Jashari
Naser Kelmendi
Nazmi Gashi
Ndriçim Koxha
Njomëza Lipaj
Nuri Bushi
Nysret Musa
Pajazit Ahmeti
Pajtim Roci
Përparim Thaçi
Raif Koraçi
Sahit Krasniqi
Shaban Hajzeraj
Shahin Gashi
Shaqir Berisha
Shefki Thaçi
Valon Malaj
Valon Gashi
Xhafer Haskaj
Xhemsedin Suma

III Monumente përjetësie
IV Dokumente
V Recensione
VI Përmirësim gabimesh
VII Literatura

Libri ka 284 faqe
Botues: SHFD të UÇK-së
Shtypi Shkrola, Prishtinë, 2007.

Kontrolloni gjithashtu

Sadri Hajdar Vishaj (31.5.1970 - 11.9.1998)

Sadri Hajdar Vishaj (31.5.1970 – 11.9.1998)

I shtrenjtë është çmimi i lirisë. Njeriu me rënien për atdhe e përmbledh gjithë veprimtarinë ...