mbpzhr 2018
kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Dëshmorët / Feniksët e lirisë VIII

Feniksët e lirisë VIII

Në këtë monografi janë prezantuar 41 biografi për dëshmorët e UÇK-së, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për dëshmoren Afërditë Ukshini e duke përfunduar me biografinë e dëshmorit, Xhavit Kozhani.
Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”.
Radhitja sipas kriterit alfabetik.

Përmbajtja:

I Parathënia
II Biografitë e dëshmorëve:

Afërditë Ukshini
Afrim Musliu
Agim Kelmendi
Avdi Xhaçku
Bujar Visoqi
Elfir Behrami
Emrush Buzhala
Faruk Elezi
Faruk Beqiri
Gani Paçarizi
Hadije Spahiu
Hajdar Shala
Halit Asllani
Islam Kastrati
Izahir Troni
Kadri Qerimi
Kolë Mirëdita
Lefter Koxhaj
Liman Morina
Lulëzim Guta
Lumnije Raka
Memë Lleshi
Mensur Zyberaj
Mexhit Mustafa
Mirsad Gashi
Mursel Buletini
Naim Dreshaj
Naim Gashi
Sadedin Hajda
Sadik Osmani
Salih Qerimi
Sami Ukshini
Sami Gashi
Selim Selimi
Sinan Thaçi
Shabi Gërbeshi
Shpëtim Robaj
Vezir Kolshi
Xhafer Mehmetaj
Xhavit Kozhani

III Monumente përjetësie
IV Dokumente
V Recensione
VI Përmirësim gabimesh
VII Literatura

Libri ka 330 faqe
Botues: SHFD të UÇK-së
Shtypi Shkrola, Prishtinë, 2006.

Kontrolloni gjithashtu

Eqrem Shefqet Hoxha (16.6.1977 – 19.9.2000)

Eqrem Shefqet Hoxha (16.6.1977 – 19.9.2000)

Menjëherë pas daljes publike të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në fshatin Drenaj të Zatriqit, më ...