MIT
kek
mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
Fillimi / Dëshmorët / Feniksët e lirisë VII

Feniksët e lirisë VII

Në këtë monografi janë prezantuar 41 biografi për dëshmorët e UÇK-së, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për dëshmorin, Ajet Rexhaj e duke përfunduar me biografinë e dëshmorit, Zeki Shylemaja.
Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”.
Radhitja sipas kriterit alfabetik.

Përmbajtja:

I Parathënia
II Biografitë e dëshmorëve:

Ajet Rexhaj
Avdylgafurr Luma
Bedrush Gashi
Bekim Gashi
Bekim Mavraj
Beqir Meha
Dalip Behra
Daut Zagragja
Demush Mavraj
Elton Zherka
Enver Musa
Faik Rama
Fazli Fetahu
Haxhi Hoti
Hetem Rexhaj
Hysen Rexhepi
Hysni Duraku
Ibish Mavraj
Ismail Gashi
Jahja Danuza
Januz Jashari
Lulëzim Jashari
Luljetë Shala
Mehdi Hoxha
Mehmet Rexhaj
Milaim Loku
Milaim Qerimi
Naser Lani
Nazim Bakiu
Osman Luma
Pren Lleshi
Qani Luma
Rexhë Rexhaj
Sakip Bellaqa
Skerdilajd Llagami
Skënder Qarri
Sokol Elshani
Shaban Mazrekaj
Shefket Muhadini
Shemsi Istrefi
Zeki Shylemaja

III Monumente përjetësie
IV Dokumente
V Recensione
VI Përmirësim gabimesh
VII Literatura
Libri ka 324 faqe
Botues: SHFD të UÇK-së
Shtypi Shkrola, Prishtinë, 2006.

Kontrolloni gjithashtu

Sadri Hajdar Vishaj (31.5.1970 - 11.9.1998)

Sadri Hajdar Vishaj (31.5.1970 – 11.9.1998)

I shtrenjtë është çmimi i lirisë. Njeriu me rënien për atdhe e përmbledh gjithë veprimtarinë ...