MIT
mbpzhr 2018
kek
Airport Adem Jashari
Fillimi / Institucionet / Filluan punimet në disa projekte në Komunën e Gjakovës

Filluan punimet në disa projekte në Komunën e Gjakovës

Ministri i Infrastrukturës dhe Transportit Pal Lekaj, të hënën mori pjesë në fillimin e punimeve në disa projekte të Gjakovës, të financuara nga kjo ministry.

Ministri Pal Lekaj tha me këtë rast se këto investime, përveç që lidhin njerëzit me zonën urbane dhe rajonet tjera,  ndikojnë edhe në zhvillimin e ekonomik, bujqësor e atë turistik.

Rruga Meqë – Cërmjan ka gjatësi prej 3.2 kilometra dhe vlera e investimit është 340 mijë euro. Ajo Cufadolit ka gjatësi 1.7 kilometra dhe vlera e investimit është 213 mijë euro. Kurse rruga Shqiponjë-Kralan, ka gjatësi prej 9 kilometrah dhe vlera e saj është 720 mijë euro. Për këtë të fundit, Lekaj potencoi rëndësinë e saj si arterie e furnizimit të luftës, ndërsa sot po shëndrrohet në arterie të zhvillimit të kësaj zone.

Me rastin e vizitës në komunën e Gjakovës, ministri Lekaj ka përuruar kilometrat e para të asfalutara të  rrugës Bishtazhin – Damjan, e cila ka gjatësi 13 kilometra dhe vlerë të projektit prej 1.8 milion euro.

 

 

Kontrolloni gjithashtu

KP F në Skenderaj mbajti mbledhjen e radhës

Komiteti për Politikë e Financa në komunën e Skenderajt ka mbajtur mbledhjen e radhës në ...