leoni

Hovenier: E kemi njohur Kosovën, si vend të pavarur, sovran, demokratik dhe kjo s’është për debat, as nuk do të rinegociohet

Ambasadori amerikan në Kosovë, Jeff Hovenier është shprehur i shqetësuar mbi deklaratën e Kuvendit “gjithëserb”, ku pretendohet se Kosova është pjesë e pandarë e Serbisë. Ai ka thënë se janë të shqetësuar me atë që shkruhet në deklaratë: “Ne shprehim shqetësimin tonë për një deklaratë të një Kuvendi panserb që thotë se Kosova është në njëfarë mënyre e kam harruar shprehjen që kanë përdorur më duket ‘pjesë e pandarë e Serbisë. Hovenier e ka bërë të qartë se ku nuk është qëndrimi i ShBA-së dhe partnerët, dhe që pavarësia e Kosovës nuk debatohet. Mund të them vetëm këtë se ky nuk është qëndrimi i vendit tim apo i partnerëve. E kemi njohur Kosovën, si vend të pavarur sovran, demokratik dhe kjo s’është për debat, e as nuk do të rinegociohet, duhet të pranohet dhe të kremtohet. Dhe duhet të jetë pjesë e suksesit të rajonit bashkërisht. Dhe përkundër atyre shprehjeve revanshiste, asgjë nuk do të bëhet”, ka thënë ambsadori, Hovenieri

Kontrolloni gjithashtu

Milovan Drecun

Milovan Dreçun: Aktakuza kundër Thaçit dhe liderëve të tjerë të UÇK-së, rezultat i punës sonë

Milovan Dreçun, Kryetar i Komitetit Parlamentar për Kosovën në Kuvendin e Serbisë, ka deklaruar se …