leoni

MAShT në bashkëpunim me GIZ-in gjerman bëjnë lansimin e aktiviteteve promovuese për PISA 2018

Janë publikuar rezultatet e testit PISA. Nxënësit nga vendi ynë nga 80 shtete të botës, kanë zënë vendin e 76-të

Janë publikuar rezultatet e testit PISA, lidhur me aftësitë  dhe dijen e nxënësve nga 80 shtete të botës. Kosova, si gjithnjë deri tani  edhe kësaj radhe  ka dështuar. Sipas rezultateve të publikuara,  vendi ynë radhitet  krejt në fund të renditjes në pothuajse të gjitha kategoritë. Kosova ka zënë vendin e 76-të nga 80 shtete pjesëmarrëse për lexim, kurse vendin e 77-të nga 80 shtete për shkencë. Më matematikë Kosova renditet në vendin e gjashtë nga fundi. Rezultatet e testit janë publikuar gjatë ditës së sotme. Ky rezultat pothuajse negativ tregon  se në vendin tonë jo vetëm qeveritë e  kaluara por as Qeveria Kurti që kishte premtuar  arsim cilësor, nuk kanë bërë asgjë në këtë drejtim.

Kontrolloni gjithashtu

Hoti

Avdullah Hoti: “Ligjëratat” e Albin Kurtit nëpër Irlandën Veriore ishin vetëm pretekst për të ikur nga takimi në Tiranë

Deputeti LDK-së, Avdullah Hoti, ka reaguar lidhur me mos-shkuarjen e kryeministrit Albin Kurti në Tiranë …