Bugajski

Janusz Bugajski: Serbia e ka provokuar vazhdimisht Kosovën

Eksperti nga Qendra për Analiza të Politikave Evropiane, Janusz Bugajski, i ka quajtur provokime të Serbisë trenin me mbishkrime nacionaliste  dhe ngritjen e murit në veri të Mitrovicës. Ai ka theksuar se problemet e Serbisë dhe Kosovës nuk kanë filluar tani, “por ato janë të pranishme shumë përpara pavarësisë së Kosovës.   Kriza, e cila është e pranishme në Ballkan nuk është e vetme, por ka kapluar tërë globin. Ai ka folur edhe për ndarjen e Kosovës nga ish-Jugosllavia, për ndihmën e Amerikës  që i ka ofruar Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Tajar Kağan Ataj: 100-vjetori i marrëdhënieve diplomatike Turqi-Shqipëri, shënon një periudhë e veçantë në mes të dyja vendeve

Tajar Kağan Ataj: 100-vjetori i marrëdhënieve diplomatike Turqi-Shqipëri, shënon një periudhë e veçantë në mes të dyja vendeve

Duke folur për Agjencinë Anadolu, ambasadori i Turqisp, në Tiranë, Tajar Kağan Ataj   vlerësoi marrëdhëniet, …