MIT KS
Fillimi / Lajmet / Josep Borrell: Nëse BE dëshiron reformim të Ballkanit Perëndimor duhet t’i ofrojë mundësinë e anëtarësimit
Borrell: BE-ja nuk mund të synojë të jetë faktor politik ndërkombëtar nëse nuk arrin ta zgjidhë çështjen e Kosovës

Josep Borrell: Nëse BE dëshiron reformim të Ballkanit Perëndimor duhet t’i ofrojë mundësinë e anëtarësimit

Nëse Brukseli dëshiron që Ballkani Perëndimor të kalojë me sukses pajtimin dhe reformën, ai duhet t’i ofrojë rajonit një proces të besueshëm të hyrjes në BE që do t’u sjellë atyre përfitime shtesë, tha shefi i politikës së jashtme të BE-së, Josep Borrell. Ai theksoi gjithashtu se BE-ja duhet të rishikojë gjuhën e fuqisë dhe ta perceptojë veten si një faktor gjeostrategjik të nivelit të lartë në mënyrë që të mos jetë humbës në konkurrencën me Amerikën dhe Kinën. Në një botë të mbizotëruar gjithnjë e më shumë nga gjeopolitika dhe forca brutale, BE-ja duhet të kombinojë forcën dhe vullnetin e saj politik për të pasur një ndikim në ngjarje, dhe për këtë arsye duhet së pari të mbrojë interesat e saj, duke ofruar kështu anëtarësimin e Ballkanit Perëndimor në BE.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari turk, Recep Tayyip Erdogan e zhvillon një bisedë telefonike me kryetarin e Kosovës, Hashim Thaçi

Kryetari turk, Recep Tayyip Erdogan e zhvillon një bisedë telefonike me kryetarin e Kosovës, Hashim Thaçi

Kryetari i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan sot ka zhvilluar një bisedë telefonike me kryetarin e ...