“Junts per Catalunya” në Parlamentin e Spanjës po kërkon që Qeveria e këtij vendi ta njohë, pavarësinë e Kosovës

“Junts per Catalunya” në Parlamentin e Spanjës po kërkon që  Qeveria e këtij vendi ta njohë, pavarësinë e Kosovës. Kryetarja  e deputetëve katalunjas, Miriam Nogueras, ka bërë të ditur se iniciativën e mbështesin partitë katalanase, baske dhe galiciane, ndërsa qëndrimi i partive spanjolle mbetet i pandryshuar. Sipas saj, refuzimi spanjoll për njohjen e Kosovës është i lidhur me frikën se kjo mund të krijojë një precedent për njohjen e një shteti të pavarur të  Katalunjës. Ajo ka sqaruar se propozimi mund të kalojë në Parlament me shumicë të thjeshtë, por vetëm Qeveria e Spanjës mund të marrë vendim për njohjen e Kosovës si shtet të pavarur dhe sovran.

 

Kontrolloni gjithashtu

Ekspertë të njohur të rrethanave të sigurisë në Ballkan, deklarojnë se qëllimi i kërcënimeve është destabilizimi i Kosovës

 Deklaratat alarmante për kërcënime ndaj Kosovës nga grupe paraushtarake serbe janë interpretuar si përpjekje për …