leoni

Tanja Fajon

Tanja Fajon: Anëtarësimi i Ballkanit Perëndimor në BE është tani ose kurrë

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Evropiane e Sllovenisë, Tanja Fajon, deklaroi se anëtarësimi i shteteve të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian është një çështje urgjente, duke e cilësuar atë si “tani ose kurrë”. Këto komente ajo i bëri gjatë Forumit Evropian Wachau në Austri, ku po diskutohet integrimi evropian i Ballkanit Perëndimor. Ajo theksoi angazhimin e fuqishëm të Sllovenisë dhe partnerëve të Ballkanit Perëndimor në përshpejtimin e integrimit evropian të rajonit gjatë dy viteve të fundit, me rezultate të dukshme. Fajon rikujtoi zotimin e Bledit dhe objektivat për vitin 2030. Një propozim slloveno-gjerman për përdorimin e shumicës së cilësuar në vendimmarrje për çështjet e zgjerimit u përmend gjithashtu nga Fajon, duke theksuar se Ballkani Perëndimor është në zemër të Evropës dhe kjo duhet të pasqyrohet në politikat e BE-së. Në takim morën pjesë ministrat e jashtëm të disa vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe BE-së, duke përfshirë Kosovën, Shqipërinë, Malin e Zi, Maqedoninë e Veriut, Bosnjë-Hercegovinën, Greqinë, Kroacinë, Sllovakinë, Republikën Çeke, Serbinë, dhe përfaqësues të Komisionit Evropian.

 

Kontrolloni gjithashtu

DW: Pasivizimi i dokumenteve në administratë shtetërore të Serbisë, ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën Lindore

Pasivizimi i dokumenteve në  administratë shtetërore të Serbisë  ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën …