KEK
Fillimi / Institucionet / KK i Malishevës shqyrtoi në lexim të parë buxhetin për vitin 2021

KK i Malishevës shqyrtoi në lexim të parë buxhetin për vitin 2021

Kuvendi i Komunës së Malishevës, i udhëhequr nga kryesuesi Rrahim Morina, e ka mbajtur mbledhjen e gjashtë të rregullt, ku në mesin pikave për shqyrtim dhe debat, ishte edhe drafti i buxhetit të Komunës së Malishevës, për vitin 2021, i cili sot u shqyrtua dhe u debatua në lexim të parë, ndërsa të fillim të javës së ardhshme, pritet të shqyrtohet në lexim të dytë dhe të miratohet. Fillimisht, anëtarëve të kuvendit, u drejtua Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, i cili në pika të shkurtra e prezantoi buxhetin, ndërsa në detaje, buxhetin para anëtarëve të kuvendit e ka prezantuar drejtori i Drejtorisë për Buxhet dhe Financa, Valon Mazreku. Sipas drejtorit Mazreku, buxheti i planifikuar për vitin 2021, për Komunën e Malishevës, është afër 15 milion euro, ndërsa për investime kapitale janë të planifikuara 4.1 milion euro. Gjatë shqyrtimit, anëtarët e Kuvendit të Komunës së Malishevës, e kanë shqyrtuar këtë draft të buxheti, si dhe i kanë propozimet dhe mendimet e tyre, sidomos për pjesën e investimeve kapitale. Shqyrtimi i dytë i draft buxhetit do të bëhet të martën e ardhshme, më 29 shtator. Në mbledhjen e sotme, KK i Malishevës, e ka shqyrtuar edhe raportin e Drejtorisë për Arsim dhe Edukim, për përfundimin e vitit shkollor 2019/2020, si dhe përgatitjet për vitin e ri shkollor, 2020/2021, raport të cilin e ka prezantuar drejtori i DAE, Blerim Thaçi. Edhe në shqyrtimin e këtij raporti, anëtarët e Kuvendit të Komunës së Malishevës, i paraqitur mendimet e tyre, në veçanti për fillimin e vitit të ri shkollor, si dhe kanë parashtruar shumë pyetje lidhur me situatën me pandemi dhe përgatitjet e bërë për zhvillimin e porosit mësimor në këtë situatë. Në të gjitha pyetjet e drejtuara, është përgjigju drejtori i DAE.

Kontrolloni gjithashtu

Ka mbetur edhe pak kohë, drejt finalizimit të punimeve në fushën sportive në Dejnë të komunës së Rahovecit

Ka mbetur edhe pak kohë, drejt finalizimit të punimeve në fushën sportive në Dejnë të ...