KEK
Fillimi / Institucionet / Komuna e Rahovecit përfiton  nga GIZ-i 266 komposter

Komuna e Rahovecit përfiton  nga GIZ-i 266 komposter

Falë bashkëpunimit të mirë që ka Komuna e Rahovecit me GIZ-in, ka përfituar 266 komposter, vlera e përgjithshme është 11 mijë euro, në këtë vlerë komuna e Rahovecit do të participoj me 1000 euro. Përfitimi i komposterave nga komuna është bërë përmes aplikimi, në thirrjen e publikuar nga GIZ-i në projektin Shërbime të Qëndrueshme Komunale për kompostim shtëpiak, ku është bërë përmes drejtorisë për Shërbime Publike në bashkëpunim me Zyrtaren e Lart për Mjedis Bjondina Ramaj Fazliu, Bjondina Ramaj Fazliu, Zyrtare e lartë për mbrojtje të mjedisit në Komunën e Rahovecit ka thënë se deri te përfitimi i 266 komposterëve ka ardhur pasi që si komunë i kemi plotësuar kushtet e kërkuara në thirrjen e publikuar nga GIZ-i. Punën të cilën jemi duke e bërë në vazhdimësi, presim që në të ardhmen të kemi edhe përkrahje si nga GIZ-i gjithashtu edhe nga institucionet tjera. Çfarë kompostohet, mund të bëhet kompostimi i mbeturinave organike që i prodhojmë në përditshmëri mund të dalin dhe të kompostohen për të përfituar pleh organik të shëndetshëm dhe krejtësisht bio.

Kontrolloni gjithashtu

Ka mbetur edhe pak kohë, drejt finalizimit të punimeve në fushën sportive në Dejnë të komunës së Rahovecit

Ka mbetur edhe pak kohë, drejt finalizimit të punimeve në fushën sportive në Dejnë të ...