MIT
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Lajmet / KMDLNJ kërkon nga qytetarët që të protestojnë kundër ngritjes se çmimit të sigurimeve dhe t’i mbrojnë të drejtat e tyre
KMDLNJ: Qytetarët të protestojnë kundër ngritjes se çmimit të sigurimeve dhe t'i mbrojnë të drejtat e tyre

KMDLNJ kërkon nga qytetarët që të protestojnë kundër ngritjes se çmimit të sigurimeve dhe t’i mbrojnë të drejtat e tyre

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave e të Lirive të Njeriut e kundërshton rritjen e taksës për sigurim të automjeteve nga kompanitë e sigurimeve dhe përgjegjës kryesor për këtë e bën Bankën Qendrore e cila, në vend ta luaj rolin e rregullatorit të këtyre kompanive po bëhet pjesë e zhvatjes aktive të buxhetit të qytetarëve të Kosovës. KMDLNJ mendon se pikërisht ulja e çmimeve tarifore për sigurim dhe regjistrim të automjeteve mund të ndikojë shumë në zvogëlimin e numrit të 100 mijë veturave të pasiguruara dhe të paregjistruara. Andaj në lidhje me këtë ky këshill fton qytetarët që të protestojnë kundër këtij vendimi  dhe të mbrojnë të drejtat e tyre. Po ashtu BQK fton Prokurorinë e Shtetit  të bëjë hetime për “një vendim krejtësisht jotransparent që e ngarkon buxhetin e qytetarit, edhe ashtu të varfëruar”. KMDLNJ pret dhe kërkon që Autoriteti i Konkurrencës të jetë më i vendosur në reagim ndaj këtij vendimi të padrejtë dhe diskriminues.

Kontrolloni gjithashtu

Haradinaj: Faji për dështimin në PISA është i akumuluar ndër vite por edhe SBASHK-u ka një përgjegjësi për këtë

Haradinaj: Faji për dështimin në PISA është i akumuluar ndër vite por edhe SBASHK-u ka një përgjegjësi për këtë

Kryeministri në detyrë dhe kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka folur për disa çështjet aktuale ...